Museum RockArt

Zekkenstraat 42
3151 XP
Hoek van Holland
06 51512885
www.rockart.nl

De Nederlandse muziekgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden, van Armand tot ZZ en de Maskers, van Indorock tot de Golden Earring en van Jazz tot Rock & Roll in vorm van popmemorabilia, beeld, geluid en info vindt u in Museum RockArt. Tevens staan in het museum de originele Radio Veronica studio’s uit de jaren 60 opgesteld. Voor muziekliefhebbers is dit een echte aanrader! Er worden wisselende thema exposities georganiseerd. In de museumshop wordt een uitgebreide collectie muziekgerelateerde kado’s aangeboden (cd’s, dvd’s, boeken, muziekspellen, miniatuurgitaren, t-shirts, merchandise etc.).

Museum RockArt is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.
Ook voor het organiseren van bijvoorbeld een reünie is museum RockArt een geschikte locatie.

A trip down memorylane...

HUIDIGE EXPOSITIE : (vanaf mei 2011)
50 jaar "Still Rocking"
Rob de Nijs, Ria Valk, Golden Earring, Hans Vermeulen en de Bintangs staan de komende maanden centraal in Museum RockArt. Muzikanten en bands die inmiddels een halve eeuw muziek maken: Rob de Nijs, 50 jaar zanger behaalde in 1996 zijn eerste nummer 1 in de Top 40 met “Banger Hart”. Ria Valk ontketende in 1959 een nieuwe dansrage met haar eerste hit “Dans de Bambamboe”; de single werd echter door de overheid uit de roulatie gehaald. Hans Vermeulen die na de Haagse Beatnach reünie in 1980 met de Sandy Coast de wereldklassieker “The Eyes of Jenny” uitbracht. De Bintangs, de allerruigste band die in 50 jaar tijd de meeste muzikanten heeft versleten maar nog steeds bestaat en uiteraard onze nationale trots de Golden Earring.
Verder krijgt ook Herman Brood dit jaar weer de nodige aandacht in het museum. Dit jaar zou de 10 jaar geleden overleden zanger 65 jaar geworden zijn.
Naast de steeds wisselende exposities zijn in Museum RockArt permanent o.a. de originele Radio Veronica studio´s en de mengtafel uit de Soundpush Studio uit de jaren 60 te zien.

Museum RockArt is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdagmiddag en iedere eerste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens de zomervakantie is Museum RockArt tevens op de woensdagmiddagen geopend.
Museum RockArt is gevestigd aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland. Entree is € 5,00 per persoon.

vandaag: van 13.00 tot 17.00 uur | in de omgeving

Meningen over Museum RockArt:

powered by

UIT123.nl TIP

theo kokshoorn

schreef:

Lekker stekkie om lekker een paar keer per jaar doorheen te struinen,en om speciale exposities te bekijken.De shop moet je altijd zonder geld op zak bezoeken,anders geef je gegarandeerd altijd te veel uit!
Ik hoop dat het museum in de nabije toekomst een betere plaats krijgt,is noodzakelijk denk ik en verdiend!

de boer

schreef:

Ik wilde weten wanneer ik mijn destelde t, shirt van de rolling stones *50jears * mag ontvangen. De af spraak was binnen een week. het is nu al bijna 2 weken. Ik heb noch niets ontvangen van u van daar deze op roep. Ik heb 20 okt met een collega van u er over gesproken maar die gaf als antwoord een telefoon nummer endat was alles

Floris de Smeth

schreef:

Geachte lezer
ik he een misschien vreemde vraag. Voor een goede vriend ben ik op zoek naar een sticker van "de tong". Begin jaren zeventig en geinspireerd op Mick Jagger, volgens mij. Weet u misschien ook hoe ik hier aan kan komen?
Vriendelijke groet
Floris de Smeth

rosa scharn

schreef:

onze HAVO/VWO leerlingen in Leiden zijn zeer muziek-minded en ik wil ze graag attenderen op uw museum. Heeft u voor ons flyers (20) en een poster? En iets over de tentonstelling van John Lennon? Ze krijgen een mooie plaats in onze CKV corner waardoor de leerlingen uw website ween te vinden. Met vriendelijke groet
Bonaventuracollege
Open Leercentrum
Marienpoelstraat 6
2334 CZ Leiden

ilse voois

schreef:

Hoi Jaap,

Ik vond het fotograferen in jouw museum afgelopen woensdag helemaal gaaf om te doen. Bedankt ook voor alle mogelijkheden daarvoor. De foto's zijn ook erg mooi geworden. Ik zou er wel een par door wilen sturen, het bruidspaar weet ervan.


Naar welk mailadres kan dat??

Groetjes Ilse

Karel

schreef:

J.l. zondag 4 nov. naar de opening geweest v/d nieuwe expositie ' Nederpophelden ', gezellig druk en een waanzinnig interesante expositie over de pop cultuur van Nederland, kom hier iedergeval terug om de expositie beter te bekijken.. Ga zo door !!!

UIT123.nl gebruikt een paar cookies om het surfen te vergemakkelijken... lees meer. akkoord