Oranje Koffiehuis

Arke Noachstraat 7
6811 DN
Arnhem
026 3514081

Het Oranje Koffiehuis is een gezellig café, in hartje Arnhem. Het Oranje Koffiehuis, vaak kortweg ‘Het OK’ genoemd is een 'huiskamercafé' met een zeer gemêleerd publiek. Het is een ontmoetingsplek voor muzikanten, kunstenaars, studenten, journalisten en politici. Maar ook andere bezoekers weten uiteraard al jaren de weg naar dit charmante en authentieke café in de binnenstad te vinden. Als je hier voor het eerst komt, zal je weinig moeite hebben om een leuk gesprek aan te knopen, aan de kleine bar of de ronde tafel voorin bijvoorbeeld. Maar ook voor een intiemer gesprek of een kopje koffie met krant leent het café zich prima.

De prachtige gevelpui van Het Oranje Koffiehuis valt op in de sfeervolle steeg. Het pand dateert uit 1857. Het café is in 1870 geopend, en is het oudste in gebruik zijnde café van de stad. De gevel zoals die er nu uit ziet stamt uit 1920/1925. Het café kenmerkt zich door een origineel Art Deco en Amsterdamse School interieur. Warme kleuren, glas-in-lood, een prachtige schouw en de betegelde wanden geven dit drinklokaal een bijzonder karakter.

De twee glas-in-lood obertjes boven de deur stammen nog uit de beginperiode. Het huidige interieur van het voorste deel van het café dateert uit circa 1920 en is sindsdien nauwelijks veranderd. De authentieke Art Deco stijl, zowel buiten als binnen, is monumentaal en zorgt voor de bijzondere uitstraling van dit café.

De naam Oranje Koffiehuis, in prachtige gouden letters op de gevel vereeuwigd, dankt het café aan een zeer Oranjegezinde eigenaar. De man heeft samen met zijn overbuurman diens pand (ooit een herberg) en het café helemaal oranje geschilderd in een tijd dat dit zeker niet ongevaarlijk was. Het bewijs hiervan kwam naar boven toen onlangs voor een opknapbeurt de vele lagen verf bij de overburen weggeschuurd werden.

Het verhaal dat de lift ooit is geplaatst omdat de vrouw van een cafébaas zó dik was dat ze de trap niet meer op kon blijft een leuk verhaal maar is helaas niet waar.
De lift kwam omdat de kroegbaas zelf slecht ter been werd. Wel werden er ooit door een vrome kastelein boetes uitgedeeld aan klanten die vloekten en had een eigenaar zo’n enorm reukorgaan dat zijn bijnaam ‘De Neus’ werd. En zo zijn er nog veel meer verhalen over het café. Sommige waar andere misschien niet.

Loop gerust eens binnen en bekijk de muur in het café met een verzameling snuisterijen en artikelen over het café.

| in de omgeving

Meningen over Oranje Koffiehuis:

powered by

UIT123.nl TIP

Arthur Ross

schreef:

Dè gelegenheid voor wie alles in het leven wel geeft gezien.
Heerlijke plek, geweldige en voorkomende gastvrijheid, lieve mensen, heerlijk bier.
Meer hoeft dat toch ook niet te zijn voor de oudjes?

Donkere wolk

schreef:

hoi annet en Margriet,

Jullie hebben echt het leukste cafe wat mij betreft.Op naar de volgende 5 jaar samen.

En mijn gasten neem ik altijd mee voor de laatste ronde in Ok okay afgesproken.Groetjes een trouwe klant(gast)

En inderdaad de site van het Oranje koffie huis is duidelijker dan deze.

Luftwaffe.nl

schreef:

Teveel Duitschers.

Tuf

schreef:

wel een erg chaotische site!Dan is het cafee wel duidelijker, gelukkig.
groet

Annet

schreef:

Hahaha! Lees net de reactie van Dos Cuerdas: ons enige echte en grappigste en leukste en spontaanste en...nou ja, gewoon ons geweldige Latino huisduo...nou ja Duits/Indisch dan... Er is bij ons veel meer sfeermakends dan alleen ruzie en magnetiseurs ;)

SABINE EN JOEY DOS CUERDAS

schreef:

HALLO ANNET EN MARGRIET WIJ VINDEN HET O.K.HET LEUKSTE CAFE VAN ARNHEM WANT; ER HANGT EEN RELAXTE SFEER (JE KAN JE ER IN RUST LATEN MASSEREN EN MAGNETISEREN EN WIJ KUNNEN ONGESTOORD RUZIE MAKEN ZONDER DAT WE DE KROEG UITGEZET WORDEN.GOED MAN. GROETJES EN TOT MORGEN DAN MAAR WEER VAN DOS CUERDAS

Marc

schreef:

zeer fantastisch gezellige huiskamerkroeg!

UIT123.nl gebruikt een paar cookies om het surfen te vergemakkelijken... lees meer. akkoord