7 december 2019

Melkweg

Melkweg
Adres:
Lijnbaansgracht 234 a
Postcode:
Telefoon:
020 624 1777
Fax:
Website:
Categorie:
Cijfer: 8.8 (947 stemmen)
Uw cijfer voor Melkweg:
Foto's:
Beschrijving:
De Melkweg is één van de bekendste poppodia van Nederland en daarbuiten. Het bijzondere aan de Melkweg is de programmering. Vijf kunstdisciplines worden onder één dak verenigd: muziek, dans/theater, film, fotografie en mediakunst, waarvoor in vijf zalen en enkele kleine ruimtes concerten, dance-events, theater- en dansvoorstellingen, filmvoorstellingen, mediakunstpresentaties en foto-exposities worden georganiseerd.

De Melkweg is een non-profit organisatie, die al sinds 1970 bestaat. In dat jaar vond een Nederlandse theatergroep een verlaten melkfabriek in het centrum van Amsterdam. Met hard werken, idealen en 25.000 gulden toverde de groep de fabriek om tot een ontmoetingscentrum, in eerste instantie alleen voor de zomer. In de jaren zeventig groeide de Melkweg uit tot een begrip en ontwikkelde zich daarbij steeds meer inhoudelijk, ruimte biedend aan experimenten op het gebied van muziek, theater, dans en film. Op de benedenverdieping van het gebouw bevinden zich nu The Max (capaciteit 1.500) en de Oude Zaal (capaciteit 700) die vooral voor concerten en manifestaties gebruikt worden. Verder zijn er aan de Marnixstraatkant de Fotogalerie en het Café-Restaurant. Op de bovenverdieping bevinden zich de Cinema (90 stoelen), de Theaterzaal (140 stoelen), een foyer en de Tearoom. Cor Schlösser, een van de medeoprichters, is algemeen directeur.

De organisatie bestaat uit een algemeen directeur, een zakelijk directeur, een achttal programmeurs en een tiental afdelingen. Slechts 10 procent van de begroting bestaat uit (gemeentelijke) subsidies.

De Melkweg werkt intensief samen met andere organisaties, waaronder de overige Leidseplein podia binnen de Stichting Samenwerkende Leidsepleintheaters en Paradiso in het Paradiso-Melkweg Productiehuis.
Geef je mening over Melkweg:
Naam:
E-mail:
Reactie of mening: [kritiek mag, maar houd het netjes]
Neem de code over beveiligingscode :
Meningen / Opinions:
partygirl schreef op 26 juli 2008:
Ik vind het zo duur...
dopje schreef op 15 april 2008:
ik vind de melkweg echt super leuk aslleen stom at het vroor 18+ is waar moeyten de 16 jarige nou heen dan op straat hangen niet evht bevordrend
maghie schreef op 18 oktober 2007:
ik blyf in purmerend en wil in de vak graag stappen HOE kan ik jullie makelyk bereiken?
Steffie schreef op 25 september 2006:
vanaf hoe oudd?
Merit schreef op 12 april 2005:
Het is er kei leuk en gezellie, echt voor iedereen een plek om na toe te gaan ;).

lore schreef op 9 juli 2004:
echt een super cool place to be