Expo en Restaurant Haringvliet

Haringvlietplein 3
3251 LD
Stellendam
0187 499913
www.expoharingvliet.nl

Het Haringvliet ligt tussen de Zuid-Hollandse eilanden Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Het vormt van oudsher de belangrijkste afvoerweg van rivierwater van Rijn, Maas en Waal. Circa 60% van het Nederlandse rivierwater wordt via de Haringvlietsluizen afgevoerd en wordt daarom ook wel "de kraan van Nederland" genoemd.

Vroeger kon met vloed het Noordzeewater diep landinwaarts doordringen, zodat zelfs getijdenverschil merkbaar was in de Biesbosch. Na de stormramp van 1953 werd besloten om het Haringvliet door middel van een sluizenwand af te sluiten van de Noordzee. Dit sluizencomplex heeft een lengte van één kilometer en werd voltooid in 1970.

| in de omgeving

Meningen over Expo en Restaurant Haringvliet:

powered by

UIT123.nl TIP

M \'t Mannetje

schreef:

Wat betreft de expo: aardige rondleiding maar informatief materiaal beperkt of heeft niets te maken met de Deltawerken. De zeemansliedjeszingende manager wist het bezoek door onvriendelijk/agressief gedrag te verpesten.

vincent

schreef:

het is een sfeer volle restaurant waar je rustig en gezellig kunt eten, het eten is perfect, je kunt er

verschillend soorten vis en vlees eten.UIT123.nl gebruikt een paar cookies om het surfen te vergemakkelijken... lees meer. akkoord