6 april 2020

muZIEum

muZIEum
Adres:
Ziekerstraat 6B
Postcode:
6511 LH, Nijmegen (Gelderland)
Telefoon:
024-2001050
Fax:
Website:
Categorie:
Cijfer: 6.6 (492 stemmen)
Uw cijfer voor muZIEum:
Foto's:
Beschrijving:
Hoe is het nou écht om blind of slechtziend te zijn? Daar kun je over lezen of een ervaringsdeskundige kan je erover vertellen, maar in het muZIEum ervaar je het vooral zelf. Ga mee op pad in een wereld waar horen, ruiken, voelen en proeven opeens een veel grotere rol spelen dan je gewend bent. Ontdek het zelf!

Belevingen
Binnen het muZIEum zijn twee verschillende donkerbelevingen. De donkerbelevingen zijn gericht op blindheid en zijn helemaal in het pikkedonker. Je ziet letterlijk geen hand voor ogen. Daarnaast is er een buitenbeleving: Expeditie ribbelroute. De buitenbeleving is een unieke rondleiding in het stadscentrum van Nijmegen en kan je nergens anders ter wereld ervaren! Door een virtualrealitybril ervaar je zelf hoe het is om slechtziend te zijn. De gids die je rondleidt is zelf blind of slechtziend en vertelt uit eigen ervaring. Ook op het doeplein van het muZIEum kom je op interactieve wijze meer te weten over blind- en slechtziendheid. Je kan hier ook terecht bij onze bar voor een drankje en ja, ook dit kan slechtziend als je jezelf nog wat extra wilt uitdagen. Na je bezoek aan het muZIEum zie je de wereld ineens door heel andere ogen.

Je zintuigen nog meer prikkelen?
Breid je bezoek uit met een van de arrangementen. Bijvoorbeeld de Chocoladeproeverij zonder zicht, ontvangst met muZIEumtaart of een hapje en drankje bij een café of restaurant in de buurt. Ook voor kinderfeestjes of een inspirerend bedrijfsuitje met collega’s kan je bij muZIEum terecht. Daarnaast worden in de vakantieperiodes altijd extra activiteiten voor het hele gezin aangeboden. Bel gerust voor meer informatie (024 – 200 10 50), we denken graag met je mee.

Volg het muZIEum!
Op de hoogte blijven van al het muZIEumnieuws en acties? Volg het muZIEum op Facebook, Twitter en Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Contact
muZIEum
Ziekerstraat 6B
6511 LH Nijmegen
T. 024 – 200 10 50
E. info@muzieum.nl
Reserveer online via muzieum.nl

Openingstijden
Het muZIEum is 7 dagen per week geopend. Kijk op muzieum.nl voor de actuele tijden.
Geef je mening over muZIEum:
Naam:
E-mail:
Reactie of mening: [kritiek mag, maar houd het netjes]
Neem de code over beveiligingscode :
Meningen / Opinions:
jeroen de groot schreef op 13 november 2012:
Het muZIEum is weer OPEN per 22 aug 2012!!!!
Nieuwe locatie: Schouwburg Nijmegen
Karin schreef op 4 juni 2012:
Een ware belevenis die je je leven lang niet meer zal vergeten als je hier bent geweest. Wat een respect vootr visueel gehandicapten heb ik nu gekregen nu je merkt als ziende hoe zij zich staande weten te houden in deze maatschappij. Ik had graag met vele mensen terug gekomen om ieder hetzelfde te laten beleven. Jammer dat het permanent gesloten is.
Marion schreef op 25 februari 2011:
Oh, we zien het al. Het museum is al sinds mei 2010 FAILLIET. Jammerrrrrrr.....
Marion schreef op 25 februari 2011:
Hallo, Graag zouden wij met vijf personen een bezoek willen brengen aan uw museum. Telefonisch krijgen we geen contact. Is het museum nog open en zo ja, kunnen we dan morgen (zaterdag) nog bij u terecht? Kunt u iets zeggen over de prijs? We hebben ook een museumjaarkaart. Vriendelijke groet, Marion Traas
shaydee schreef op 30 oktober 2010:
ik vin het leuk om te vloen hoe hun zich voelen en dan kan ik rekenig houden met hun dat is mijn doel
Hanke schreef op 24 oktober 2010:
Is het nog wel open ik krijg geen contact?
HAI schreef op 6 december 2009:
Haaii super lekker musea!
bloempje schreef op 4 juli 2009:
hallo beste kijkers dit is echt super cool en mooi museum
diue
Nicky schreef op 24 juni 2007:
Is echt een super leuk museum!!
Maar als je erheen gaat moet je een combikaart nemen dat is het leukst!!