De Kleine Wereld

Werf 3
2500
Lier
+32 3 2930757

De Kleine Wereld is gesloten.

Het poppen- en poppenhuizen museum De Kleine Wereld toont een prachtige collectie antiek speelgoed en miniaturen, op een speelse en aantrekkelijke manier tentoongesteld.

Een parcours vol verrassingen leidt u langs twee verdiepingen prachtige vitrines vol poppenwinkels, poppenhuizen, -kamers en –keukentjes, serviesjes en poppen uit de periode 1860-1930.
Alle stukken zijn origineel en authentiek en weerspiegelen de 19de eeuwse levensstijl: de weelderige interieurs en kostuums, de zucht naar pracht en praal, de evolutie van de stijlperiodes. Ze zijn niet alleen prachtig om naar te kijken; ze geven ons ook een uniek en werkelijk beeld van de levensstijl van onze voorouders.

Hoe zag een 19de eeuws klasje eruit? Wat werd er gebruikt in de keuken? Hoe waren de huizen gedecoreerd? Wat werd er verkocht in een speelgoedwinkel? Waaruit bestond de garderobe van een dame?

Het museum De Kleine Wereld is het resultaat van meer dan dertig jaar verzamelpassie en is in zijn opzet en veelzijdigheid uniek in Europa.
De collectie, kwalitatief van een hoog niveau, is met liefde en zorg tentoongesteld. Er valt eindeloos veel te ontdekken en onze rally’s nodigen kinderen uit nog beter en aandachtiger te kijken en te ontdekken.

| in de omgeving

Meningen over De Kleine Wereld:

powered by

UIT123.nl TIP
UIT123.nl gebruikt een paar cookies om het surfen te vergemakkelijken... lees meer. akkoord