Restaurant De Vogelmolen

Kasteellaan 15
6081 AN
Haelen
0475 594200
www.vogelmolen.nl

De Vogelmolen, vroeger bekend als de watermolen van Haelen, was vanouds een koren– en oliemolen. Het gebouw dateert uit 1778 en is in 1882 ingrijpend verbouwd tot een kleine industriële stenen watermolen. In het midden van de 19 eeuw was het reeds en aanzienlijke molen met houten waterraden die tot de krachtigste van het westelijk deel van midden Limburg behoorden.


Na de dood van de toenmalige ongehuwde, eigenaar Charles, Baron de Keverberg d’ Aldenghoor en de kessel, verkochten de erfgenamen de watermolen aan de familie Vogels die graanhandelaren waren. In 1957 hield dit bedrijf op te bestaan.


In hetzelfde jaar werd het molengebouw overgenomen door de Centrale Stichting Kardinaal Vaughan in Roosendaal, beter bekend als de Mill Hill Fathers, een Engelse orde, die het kasteel als klooster gebruikte. De religieuzen kochten de molen om als timmerwerkplaats in te richten.
Het klooster werd later opgeheven en de molen werd verkocht en kreeg in de loop der jaren andere bestemmingen waaronder een pottenbakkerij.

In 1982 werd het pand verbouwd tot restaurant wat toen de naam specialiteitenrestaurant de Vogelmolen heeft gekregen.

Sinds 1 oktober 2003 wordt de Vogelmolen geëploiteerd door Ruud en Marianne Lispet. Ruud is al sinds 1992 werkzaam als chef-kok en heeft samen met zijn vrouw en een enthousiast team van medewerkers, restaurant de Vogelmolen verheven naar een restaurant met een uitstekende naam in de regio en ver daarbuiten.

Het keukenteam draagt zorg voor de constante kwaliteit van de gerechten die zij bereiden en maken van verse seizoen producten uit de regio. Zij hebben daarmee verschillende onderscheidingen behaald.
Maar het belangrijkste is:"De gasten moeten tevreden zijn".
Hieraan werkt de bedieningsbrigade natuurlijk voor 100 % aan mee. Zij hebben daarvoor de zilveren hoffelijkheids pluim gekregen.

Elk seizoen heeft in Haelen haar charmes. De Vogelmolen ligt op 300 meter afstand van het natuurgebied Het Leudal, voorwaar een prachtig gebied om te wandelen.

| in de omgeving

Meningen over Restaurant De Vogelmolen:

powered by

UIT123.nl TIP
UIT123.nl gebruikt een paar cookies om het surfen te vergemakkelijken... lees meer. akkoord