De Oude Aarde

Binnenpad 43
8355 BR
Giethoorn
0521 361313
www.deoudeaarde.nl

In het hart van 't pittoreske Giethoorn loopt u over een sfeervol bruggetje zó het oudste museum van Giethoorn binnen: Museum 'De Oude Aarde'. Al sinds 1969 dé inspirerende thuisplaats voor één van 's Nederlands mooiste collectie mineralen en fossielen, verzameld uit de moederschoot der aarde. Komt u binnenkort eens kijken? Een stééngoed idee!
Tegenwoordig runt het echtpaar Visser het museum met veel inzet, originaliteit en spirit. Hun regelmatige reizen naar tal van plekken op deze aardbol om de mooiste stenen te zoeken zijn een waarborg voor een gestaag uitdijende collectie.
Ook bent u welkom een blik te werpen in ons terrarium met krokodillen en schildpadden. Diersoorten die nét zo oud zijn als sommige stenen uit onze collectie. Kortom, door het speciale zintuiglijke samenspel van licht, geluid, dieren en uiteraard de stenen waant u zich in ons museum in een andere wereld.
Voor groepen geven wij kosteloos een rondleiding. Meld uzelf wel even vooraf aan. U kunt ons bellen of mailen.
Voor elk budget vindt u hier souvenirs of geschenkartikelen van of met edel-en sierstenen. Maar ook is er een ruime keuze aan mineralen en fossielen. Bent u 'in' voor iets zéér bijzonders? Bekijkt u dan eens onze fraaie collectie zilver en gouden sieraden, uiteraard smaakvol gecombineerd met edelstenen. Verder biedt onze winkel u steengravures, ruwe en gepolijste mineralen en edelstenen.
In de winkel is er vervolgens nog het bekende ‘kristal bollen kraken’. Als u er niet mee bekend bent zal ik u snel op de hoogte brengen… Stelt u zich eens voor dat er 80 miljoen jaar geleden in het noorden van Mexico een vulkaanuitbarsting was. In de kokend hete lava die als een dikke brij vanuit het binnenste der aarde naar buiten werd gestuwd zaten duizenden luchtbellen. De aan de buitenlucht blootgestelde lava koelde snel af en hierdoor konden de luchtbellen niet meer ontsnappen. Deze lava stond 80 miljoen jaar onder hoge druk en werd blootgesteld aan gigantisch hoge temperaturen. Door de aanwezigheid van vele mineralen in deze omgeving konden er door deze omstandigheden binnenin deze gasbellen prachtige kleuren agaat en/ of kristallen ontstaan.
Pas als deze 80 miljoen jaar oude gasbellen door de midden worden gekraakt is het mogelijk om te ontdekken wat er binnenin voor moois is ontstaan. Voor u en uw kinderen een hele belevenis! (Vervolgens krijgen ze van ons een beschrijving van wat er allemaal binnenin is ontstaan)


Ook kinderen raken nooit uitgekeken in Museum 'De Oude Aarde'. Neem de spannende speurtocht door het museum met een gedenkwaardige beloning of de leerzame video voor de iets oudere kinderen op de koffiezolder. Maar ook kunt u bij ons kinderfeestjes reserveren en mogen uw 'kids' naar hartelust meedoen met het spannende kristalbollen kraken. Laat uw kinderen ook de spanning ervaren van 'goudzoeken' of 'gem-panning'

Een 'kei-goed' idee voor een kinderfeestje
U bent samen met uw zoon of dochter plannen aan het maken voor haar of zijn kinderfeestje. Wellicht is het nog niet bij u bekend, maar ook in “De Oude Aarde” organiseren wij een aantal leuke activiteiten die zeer geschikt zijn voor een geslaagd kinderfeestje. Van zowel ouders als ook de kinderen krijgen we veel enthousiaste reacties op deze activiteiten. Leest u de informatie op onze site rustig door, wij horen het graag als u verdere vragen heeft of alvast een afspraak wilt maken.

Openingstijden:
1 maart tot 1 november elke dag geopend van 10.00 — 18.00 uur.
Van 1 november tot 1 maart elke dag geopend van 10.00 — 17.00 uur.
Gedurende deze periode is het museum in de reguliere schoolvakanties elke dag open.
Op 25 december zijn wij gesloten.
Entreeprijzen:
Volwassenen: Euro 3,50
Kinderen 4 t/m 12 jaar: Euro 2,50
Museum jaarkaart: gratis
Groepskortingen vanaf 15 personen

vandaag: Van 10.00u tot 18.00u | in de omgeving

Meningen over De Oude Aarde:

powered by

UIT123.nl TIP

willeke leusink

schreef:

kunnen jullie ons een folder sturen dit is ons aderes [adres bekend bij redactie Uit123.nl] en ik ben al bij jullie een paar keer geweest ik wil een keer met me gezin kommen

kinty

schreef:

hallo wij houden een vvv kantoor mogen wij een steen jullie mogen het brengen op woensdag oke groetjes kinty

kinty

schreef:

hallo wij houden een vvv kantoor mag ik alstublieft een steen.

UIT123.nl gebruikt een paar cookies om het surfen te vergemakkelijken... lees meer. akkoord