6 december 2019
m Uitgaan Den Haag m Theater Den Haag m Theater Korzo Theater

Korzo Theater

Korzo Theater
Adres:
Prinsestraat 42
Postcode:
Telefoon:
070 3637540
Fax:
070 3562251
Website:
Categorie:
Cijfer: 6.1 (350 stemmen)
Uw cijfer voor Korzo Theater:
Foto's:
Beschrijving:
Korzo staat bekend als een avontuurlijk podium in het oude stadshart van Den Haag, maar ook als één van de grootste productiehuizen voor de dans van Nederland. Na een grootscheepse verbouwing van het gebouw aan de Prinsestraat is Korzo weer thuis!

Korzo maakt zich al jaar en dag hard als artistiek ondernemer voor het signaleren van talent, mobiliseert en begeleidt en neemt initiatieven om nieuwe ontwikkelingen in gang te zetten in de podiumkunsten. Vanuit een inhoudelijke visie creëert Korzo een vruchtbare samenhang tussen produceren en presenteren en tussen verschillende kunstdisciplines. Met een open blik wordt deze visie in een internationale context geplaatst en in dialoog gebracht met het publiek.

Inspiratie, dynamiek, betrokkenheid, openheid, verscheidenheid en ontmoeting staan hoog in het vaandel en zijn kenmerken die het beste halen uit de kunstenaars en hun projecten, uit de bezoekers en ook uit de organisatie zelf.

Op 4 februari 2011 gooien we de deuren open van het vernieuwde Korzo theater: u wordt welkom geheten met een speciaal openingsprogramma in het CaDance festival. Op die dag wordt zichtbaar waar de afgelopen jaren door veel partijen in Den Haag naar toe gewerkt is. Het conglomeraat aan gebouwen, dat gezamenlijk het Korzo theater was, moest een nieuwe samenhang krijgen. Die samenhang moest staan voor het hart en de visie van Korzo: het maken van kunst en het tonen van kunst voor het publiek in één gebouw. Korzo staat in de wereld van vandaag en op de uitkijk naar die van morgen.

Wat Korzo belangrijk vindt, willen we delen met zoveel mogelijk mensen en bruggen slaan naar ons publiek: de kunstliefhebber van nu, maar ook die van de toekomst. Korzo heeft zijn visie voor de toekomst vertaald in wensen wat betreft ruimten en voorzieningen, waar wij u graag ontvangen. De dans van de toekomst is op 4 februari uw gids door het gebouw mét een toekomst.
Geef je mening over Korzo Theater:
Naam:
E-mail:
Reactie of mening: [kritiek mag, maar houd het netjes]
Neem de code over beveiligingscode :
Meningen / Opinions:

Nog geen meningen over Korzo Theater!

Schrijf als eerste een recensie!