Museum Prinsenhof Delft

Sint Agathaplein 1
2611 HR
Delft
015 2197926
www.prinsenhof-delft.nl

In het vernieuwde Museum Prinsenhof Delft, een uniek monumentaal gebouw en voormalig hof van Willem van Oranje, beleef je de Nederlandse geschiedenis. Ervaar wat de Vader des Vaderland ook nu nog voor ons land betekent. Ontdek hoe Delfts Blauw kon uitgroeien van een eenvoudig namaakproduct tot een wereldwijd icoon en hoe Delft en de Delftenaren met creativiteit , innovatie en een slimme handelsgeest hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland.

In Museum Prinsenhof Delft vond één van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats; de moord op Willem van Oranje, voorvader van Koning Willem-Alexander. Leer alles over zijn leven, zijn dramatische dood en zijn nalatenschap. Bezoek de ‘plaats delict’ met de kogelgaten, bekijk ‘wie is wie’ in de koninklijke familie en ontdek hoe groot de invloed van de Vader des Vaderlands nog steeds is in het Nederland van nu.

Delfts Blauw is ontwikkeld in een poging het wereldberoemde Chinese blauw-witte porselein na te maken. Dankzij de Hollandse handelsgeest lukte het in Delft om het ‘namaakporselein’ zo te ontwikkelen dat het een eigen status en markt kreeg en kon uitgroeien tot een wereldwijd icoon. Leer meer over de geheimen van dit succes, terwijl je de meest schitterende en unieke Delfts Blauwe meesterwerken bewondert.

Delftse kunstenaars en wetenschappers hebben door de eeuwen heen een toonaangevende rol gespeeld bij de ontwikkeling van Nederland. Maak kennis met beroemde Delftenaren als Johannes Vermeer, Michiel van Mierevelt, Anthonie van Leeuwenhoek en Hugo de Groot. Ontdek hoe zij met nieuwe inzichten, ontdekkingen en creativiteit Nederland èn de wereld hebben veranderd.

Openingstijden t/m 26 oktober 2014:
Ma t/m zon 11.00 tot 17.00 uur

| in de omgeving

Meningen over Museum Prinsenhof Delft:

powered by

UIT123.nl TIP

Devrede

schreef:

Plezierig museum waarin we een aantal uren uitstekend hebben vertoefd. We komen graag nog eens terug.

J.Dujardin

schreef:

aan melden voor de rond leiding vrijdag 10/7 om drie uur 2 personen

UIT123.nl gebruikt een paar cookies om het surfen te vergemakkelijken... lees meer. akkoord