15 oktober 2019
m Uitgaan Amsterdam m Bioscoop Amsterdam m Bioscoop Rialto Filmtheater

Rialto Filmtheater

Rialto Filmtheater
Adres:
Ceintuurbaan 338
Postcode:
Telefoon:
020 6768700
Fax:
Categorie:
Cijfer: 6.6 (372 stemmen)
Uw cijfer voor Rialto Filmtheater:
Foto's:
Beschrijving:
Als filmtheater bestaat Rialto sinds 1982, toen de Stichting Amsterdams Filmhuis zijn intrek nam in het bioscooppand aan de Ceintuurbaan. De voorgeschiedenis van Rialto als 'buurt' bioscoop dateert echter al vanaf 1921. Bij veel Amsterdammers leven nog warme herinneringen aan de kindermatinees van de 'Amsterdamsche Jeugdbioscoop'.

Diverse ingrijpende verbouwingen, de laatste in 2006, hebben Rialto veranderd in een modern theater met drie zalen en een ruim en sfeervol filmcafé. De premièreprogrammering van Rialto is gericht op Europese en niet-westerse artistieke filmproducties. Rialto werkt daarvoor samen met verschillende distributeurs, waaronder Filmmuseum, Contact Film, Cinemien, A-Film, Cinema Delicatessen en Filmfreak.

Naast de premièreprogrammering verzorgt Rialto diverse speciale programma’s, zoals Rialto Podium, Rialto Laat en Rialto Wereld. In deze programma’s gaat de filmvertoning vaak samen met een inleiding, interview en/of afterparty.

Rialto is hoofdlocatie voor een aantal festivals, zoals Africa in the Picture, CinemAsia en Cinedans. In het kader van Rialto Wereldcinema organiseert Rialto zelf ook festivals, zoals Rialto in de openlucht! en de jaarlijkse Rialto Wereldcinema manifestatie.
Geef je mening over Rialto Filmtheater:
Naam:
E-mail:
Reactie of mening: [kritiek mag, maar houd het netjes]
Neem de code over beveiligingscode :
Meningen / Opinions:
Petra Jorissen schreef op 12 november 2007:
Tot mijn grote verbazing merkte ik afgelopen zaterdag dat ik, rolstoelrijdster, niet meer welkom ben in de verbouwde benedenzaal. Kan iemand mij uitleggen waarom deze ooit zo goed toegankelijke bioscoop de klok jaren terug gezet heeft?
Ada Nieuwenhuizen schreef op 11 november 2007:
Gisteravond wilde ik met mijn vriendin, die in een rolstoel zit, naar de film. Al jaren komen we in Rialto, er was nooit een probleem. Nu horen we dat na de verbouwing de benedenzaal opeens niet meer toegankelijk is voor rolstoelen. What a shame!
J. schreef op 4 december 2003:
Excuse me,

I just woke up, wasn't aware message would be accessable for all.
Please remove asap.

j.
Joris Exel schreef op 4 december 2003:
Well,

I wrote them a letter for a jobthing.

They called me, but they didn't leave any message though. Then I called them and left a message on their answering machine.

Guess what?


Nothing.


Hastalabasta,

Joris