Rialto Filmtheater

Ceintuurbaan 338
1072 GN
Amsterdam
020 6768700
www.rialtofilm.nl

Als filmtheater bestaat Rialto sinds 1982, toen de Stichting Amsterdams Filmhuis zijn intrek nam in het bioscooppand aan de Ceintuurbaan. De voorgeschiedenis van Rialto als 'buurt' bioscoop dateert echter al vanaf 1921. Bij veel Amsterdammers leven nog warme herinneringen aan de kindermatinees van de 'Amsterdamsche Jeugdbioscoop'.

Diverse ingrijpende verbouwingen, de laatste in 2006, hebben Rialto veranderd in een modern theater met drie zalen en een ruim en sfeervol filmcafé. De premièreprogrammering van Rialto is gericht op Europese en niet-westerse artistieke filmproducties. Rialto werkt daarvoor samen met verschillende distributeurs, waaronder Filmmuseum, Contact Film, Cinemien, A-Film, Cinema Delicatessen en Filmfreak.

Naast de premièreprogrammering verzorgt Rialto diverse speciale programma’s, zoals Rialto Podium, Rialto Laat en Rialto Wereld. In deze programma’s gaat de filmvertoning vaak samen met een inleiding, interview en/of afterparty.

Rialto is hoofdlocatie voor een aantal festivals, zoals Africa in the Picture, CinemAsia en Cinedans. In het kader van Rialto Wereldcinema organiseert Rialto zelf ook festivals, zoals Rialto in de openlucht! en de jaarlijkse Rialto Wereldcinema manifestatie.

| in de omgeving

Meningen over Rialto Filmtheater:

powered by

UIT123.nl TIP

Petra Jorissen

schreef:

Tot mijn grote verbazing merkte ik afgelopen zaterdag dat ik, rolstoelrijdster, niet meer welkom ben in de verbouwde benedenzaal. Kan iemand mij uitleggen waarom deze ooit zo goed toegankelijke bioscoop de klok jaren terug gezet heeft?

Ada Nieuwenhuizen

schreef:

Gisteravond wilde ik met mijn vriendin, die in een rolstoel zit, naar de film. Al jaren komen we in Rialto, er was nooit een probleem. Nu horen we dat na de verbouwing de benedenzaal opeens niet meer toegankelijk is voor rolstoelen. What a shame!

J.

schreef:

Excuse me,

I just woke up, wasn't aware message would be accessable for all.
Please remove asap.

j.

Joris

schreef:

Well,

I wrote them a letter for a jobthing.

They called me, but they didn't leave any message though. Then I called them and left a message on their answering machine.

Guess what?


Nothing.


Hastalabasta,

Joris

UIT123.nl gebruikt een paar cookies om het surfen te vergemakkelijken... lees meer. akkoord