Joods Historisch Museum

Nieuwe Amstelstraat 1
1011 PL
Amsterdam
020 5 310 310
www.jck.nl/nl/locatie/joods-historisch-museum

Het Joods Historisch Museum is een modern museum over het jodendom, dat is gevestigd in vier monumentale synagogen bij het Waterlooplein, in het hart van de oude jodenbuurt. In drie vaste opstellingen wordt hier de geschiedenis en de cultuur van de joden in Nederland zichtbaar. Met schilderijen, tekeningen, gebruiksvoorwerpen, foto's, films en moderne 3D-presentaties kan het met recht een multimediaal museum genoemd worden, voor zowel jong als oud. Naast de drie vaste opstellingen, herbergt het JHM een Kindermuseum en zijn er altijd een of twee tijdelijke tentoonstellingen.

JHM Kindermuseum
In december 2006 werd het Joods Historisch Museum uitgebreid met het JHM Kindermuseum. Het is gevestigd in een van de vier synagogen en bestaat uit drie etages die zijn ingericht als een huis van een joodse familie, de familie Hollander. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar kunnen er in de acht kamers van het huis op een speelse manier kennis maken met het joodse leven en de joodse tradities. Het JHM Kindermuseum heeft een eigen website waarop een virtuele versie van het museum te bezoeken is.

vandaag: 11:00-17:00u | in de omgeving

Meningen over Joods Historisch Museum:

powered by

UIT123.nl TIP

Karin

schreef:

Erg interessant hoe deze religie in de loop der eeuwen gestalte nam.

Melvin

schreef:

Mooi museum, goede sfeer, prachtige inrichting.

NenA

schreef:

het is wel een interessant museum als je oud genoeg bent ,, voor jongeren stelt het echt niks voor.

Gerard van dal

schreef:

ik ben een aantal brieven tegen gekomen bij mijn moeder die geschreven zijn in de trein naar auswitz ik weet niet wat te doen met die brieven kan u het misschien zeggen.

George Nooter

schreef:

Tav de heer Anton KrasUitstekende service!Met name nav van het feit dat ik een betere (grotere) foto wenste van :

Lodewijk Napoleon bij zijn aankomst in Amsterdam 20 april 1808.Dit feit is vastgelegd door schilder Jan Langendijk.Het doek hangt in het JHM.Heb me via de bibliotheek te Heerhugowaard laten adviseren. Mevrouw Wanda heeft het contact tot stand gebracht.Aan dit verzoek heeft u aangegeven te kunnen voldoen, mits ik er geen commerciele bedoelingen mee heb. Dat is niet het geval. Het betreft slechts een hobbymatige tic van strikt persoonlijke aard. Besmettelijk is het niet, aanstekelijk soms.Hoe dan ook... zeer bedankt voor uw medewerking tot dusver!De foto kunt u sturen naar vermeld adres.In de verwachting hiermee te kunnen volstaan, verblijft,met vriendelijke groet,George Nooter

nienke morren

schreef:

heel erg saai en stom museum!
very boring and stupid museum!

cornelis schrijen

schreef:

het is en blijft een prettige en bezondere ervaring het bezoek aan het JHM.
Een parel in de ketting van cultuur. Een compliment voor allen die dit dagelijks mogelijk maken.
Shalom Cornelis

UIT123.nl gebruikt een paar cookies om het surfen te vergemakkelijken... lees meer. akkoord