Stichting Mondriaanhuis

Kortegracht 11
3811 KG
Amersfoort
033 46 00 170
www.mondriaanhuis.nl

Toen Piet Mondriaan op 7 maart 1872 werd geboren aan de Kortegracht 11 te Amersfoort kon niemand nog vermoeden dat deze burger van Amersfoort uiteindelijk wereldberoemd zou worden met zijn schilderkunst.

Het Mondriaanhuis anno 2010 laat permanent in De Schatkamer werken van Mondriaan zien uit privécollecties en via museale bruiklenen. Onlangs is via een opmerkelijk weg een langdurige bruikleen verkregen van negen vroege werken van Mondriaan afkomstig uit de Collectie Esser. Eén van zijn dochters heeft het werk afgestaan aan het museum en is nu te zien in De Schatkamer van het museum. Via arts en artsen dochter terug in het Mondriaanhuis.

Er wordt ruim aandacht besteed aan zijn leven en werk. Zijn Parijse Atelier aan de Rue du Départ 26 is op ware grootte nagebouwd en te bezoeken. Op de bovenverdiepingen wordt in tijdelijke tentoonstellingen, ruim baan gegeven aan internationaal werkende kunstenaars die na hem, in zijn lijn zijn verder gegaan. Daarnaast organiseert het Mondriaanhuis concerten, lezingen en kinderworkshops.

Na een recente verbouwing is het museum met zijn historische gevel en lichte ruime binnenzijdes, een klein juweeltje geworden waar een ieder die meer wil weten over de persoon Piet Mondriaan en zijn navolgers, aan zijn trekken zal komen.

vandaag: 11.00 tot 17.00 uur | in de omgeving

Meningen over Stichting Mondriaanhuis:

powered by

UIT123.nl TIP

Pierlement

schreef:

Mondriaan is schitterend en moet in ere blijven, dus ook het huis waar wij regelmatig komen.

andreas

schreef:

waar heeft u de openingstijden van mondriaanhuis op internet vermeld ? en telefoonnummer? nu al 3 nummers gezien en geprobeerd!

jaa

schreef:

er staat geen eens informatie:O??

marjolijn pijl

schreef:

vind het een mooi museum, maar wil u even attent maken op het feit dat de website een website is van scarlet en niet van het mondriaanhuis.

met vriendelijke groet,

marjolijn pijl

UIT123.nl gebruikt een paar cookies om het surfen te vergemakkelijken... lees meer. akkoord