19 oktober 2019
Zelf Muziek Maken (6+ En 8+) - Familieworkshop (13 oktober 2019)

Zelf Muziek Maken (6+ En 8+) - Familieworkshop (13 oktober 2019)

Lokatie: De Doelen te Rotterdam
Titel: Zelf Muziek Maken (6+ En 8+) - Familieworkshop
Link: www.dedoelen.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 13 oktober om 14:00u
Overige Informatie:
Zelf Muziek Maken (6+ En 8+) - Familieworkshop3 Familieworkshops (6+)
OVERAL IS RITME (6+)
Alles heeft een ritme, een hele wereld aan ritmes komt voorbij in deze workshop. En iedereen tikt wel eens een ritme mee. Aan het eind van deze workshop vormt u een grote, swingende slagwerkband.
ZING DE STERREN VAN DE HEMEL (6+)
Iedereen kan (liedjes) zingen, je hebt je muziekinstrument – de stem – eigenlijk altijd bij je. Zingen is iets dat iedereen kan. Leer de liedjes voor groot en klein samen zingen en na het instuderen zingen we als in een echte musical. Vrolijke en droevige deuntjes, liedjes in alle sferen maken het muzikale verhaal compleet.
DE SCRAPBAND NIEUWE STIJL (6+)
Deze slagwerkworkshop is een workshop met allerlei (soms ook ongewone) slaginstrumenten. We gaan muziek maken met alles wat binnen handbereik is, b.v. met een pan, een deksel, een fles, met lepels of emmers. Met z’n allen klinkt het nog veel mooier.
 
3 Familieworkshops (8+)
MET GAMELAN NAAR EEN ANDERE WERELD (8+)
De klanken van de gamelan nemen je mee naar de kleurrijke warme wereld van Indonesie. Speel en zing mee, en leer je eigen stukje muziek spelen op deze echte Javaanse instrumenten zoals xylofoons, trommels, gestemde gongs en de angklung. De mooie muziekinstrumenten zijn een pracht voor het oog. Samen vormen we dan een heus gamelanorkest.
BOUW MEE AAN HET DOE-ORGEL (8+)
Het Doe-orgel is een bouwpakket-orgel op schaal in een opbergkist met alle losse onderdelen. Hiermee gaan we een heus spelend orgel in elkaar zetten! Na het kennismaken en enkele bouwtips gaan we in groepjes b.v. het raamwerk in elkaar zetten, de toetsen sorteren. Het Doe-orgel in elkaar ‘knutselen’ is een doel op zich, maar is ook een middel om de werking van een pijporgel van dichtbij te zien. Ook als je geen orgel of toetsinstrument kunt spelen is het Doe-orgel een bijzonder instrument om zelf te bouwen!
MAAK JE EIGEN FILMMUZIEK (8+)
Tijdens het IFFR leren wij je hoe je zelf een korte soundtrack kunt spelen bij een scene uit een film. Je ontdekt hoe bepalend de gekozen muziek, geluiden of klanken zijn, voor hoe je naar de beelden kijkt. Na kennismaken en uitproberen gaan we samen een soundtrack spelen met allerlei muziekinstrumenten zoals cello en accordeon maar ook met ritme instrumenten.