26 februari 2020
Vereniging Oud Apeldoorn - Jubileumfeest (14 september 2019)

Vereniging Oud Apeldoorn - Jubileumfeest (14 september 2019)

Lokatie: Theater Orpheus te Apeldoorn
Titel: Vereniging Oud Apeldoorn - Jubileumfeest
Link: www.orpheus.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 14 september om 19:30u
Overige Informatie:
Vereniging Oud Apeldoorn - JubileumfeestDit jaar bestaat Vereniging Oud Apeldoorn (VOA) 25 jaar!
Dat wordt uitgebreid gevierd tijdens het jubileumfeest.
Het Orkest Koninklijke Marechaussee
Het Orkest Koninklijke Marechaussee geeft speciaal voor deze gelegenheid een avondvullend concert in samenwerking met overwegend Apeldoornse artiesten. Het wordt een concert met zang en dans, uitgevoerd door jong en oud. Onder begeleiding van arrangeur en dirigent Peter Kleine Schaars. Deze avond is de presentatie in handen van Ellen Ooms en Dirk Westerveld. Tijdens de pauze en de nazit wordt de muzikale omlijsting uitgevoerd door The Forest Jazz Band. Het is een jubileumfeest om niet meer te vergeten: swingend en bruisend.
Vereniging Oud Apeldoorn zet zich in om de banden tussen Apeldoorners te versterken en het culturele erfgoed te bewaken. Dit doet zij door onder andere het uitbrengen van het verenigingsblad ‘Oud Apeldoorn Actueel’, het uitbrengen van het boekje ‘Ik zie het nog zo voor me…’ met historische verhalen van leden en het organiseren van maandelijkse activiteiten. Leden kunnen deelnemen aan excursies op bijzondere Apeldoornse locaties of wandelingen onder begeleiding van een gids. Ook hebben zij samenwerkingen met onder andere Stichting Erfgoedplatform Apeldoorn, CODA en het Comité Basisscholen Oorlogsmonumenten. Inmiddels telt de vereniging ruim 2200 leden. Uiteraard allen uitgenodigd met hun partners om het 25-jarig bestaan van hun stichting uitgebreid te vieren.
Het Orkest Koninklijke Marechaussee heeft zijn standplaats in Apeldoorn. Zij werden voorheen Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee genoemd. Bij het grote publiek is dit speciale orkest vooral bekend vanwege haar optredens bij Defensie- en staatsaangelegenheden.