22 februari 2020
Val (26 september 2019)

Val (26 september 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Val
Link: www.chasse.nl
Categorie: theater
Prijs: € 10,00
Datum: donderdag 26 september om 20:30u
Overige Informatie:
ValVallen, we doen het niet graag. Wie valt, is kwetsbaar. In onze maatschappij kijken we liever naar de stijgende lijn: altijd hoger, verder, sneller, meer. Maar hoort vallen niet gewoon bij het leven? Water verdampt, stijgt op en valt terug als regen; een mens leert en leeft met vallen en opstaan. Waar blijft onze creativiteit als we geen sprong in het diepe meer durven wagen? Val is een muzikale ode aan het vallen, waarbij we onze angst recht in de ogen kijken.
Schweigman& weet al zestien jaar een universele, menselijke snaar te raken, zowel op locatie als in de theaters. Het gezelschap van Boukje Schweigman staat bekend om haar unieke theatertaal: als bezoeker beland je in een woordeloos universum waar de zintuigen op scherp worden gezet. De ervaring is voor iedereen persoonlijk, maar zoals een journalist schreef: zelfs de stugste toeschouwer wordt geraakt. 
Voor  Val werkt het gezelschap samen met rietkwintet Calefax en componist Yannis Kyriakides. Net als de fysieke spelers gaan ook zij op zoek naar uitersten: het reiken naar ijle hoogtes en de diepe val omlaag, de laagste klanken in.  www.schweigman.org
regie: Boukje Schweigman – compositie: Yannis Kyriakides - decor- en lichtontwerp: Theun Mosk – performers: Hidde Aans-Verkade, Erwin Dörr, Koen van der Heijden e.a. - muzikanten: Jelte Althuis, Ivar Berix, Oliver Boekhoorn e.a.
Schweigman& staat bekend om haar gave het publiek mee te nemen naar een poëtisch schemergebied, waar een spel met de theatercodes gespeeld wordt en de bezoeker wordt teruggeworpen op zichzelf. Het werk blijkt te confronteren maar geeft tegelijk troost, herkenning, zelfs joie de vivre. Waar dan ook wordt gespeeld, in het bos, op het water, tussen de windmolens of in de zaal, krijgt de verbeelding vrij spel; van Utrecht tot Teheran en van Shanghai tot Terschelling.
Calefax  is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen– en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en een frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden.