18 juli 2019
toneelgroep ECHO (17 januari 2019)

toneelgroep ECHO (17 januari 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: toneelgroep ECHO
Link: www.chasse.nl
Categorie: theater
Prijs: € 18,00
Datum: donderdag 17 januari om 20:30u
Overige Informatie:
toneelgroep ECHODe Moraalridder van toneelgroep ECHO is een absurdistische voorstelling vol zelfspot over de dubbele moraal in onze samenleving. We willen allemaal goede mensen zijn, maar ‘genieten’ weegt vaak zwaarder dan ethiek. We bedoelen het niet slecht, niemand is immers uit op vernietiging van de planeet, dierenmishandeling of uitbuiting van kinderen. Maar wie wil er niet het nieuwste model smartphone, meedoen met de laatste mode en lekker eten? U toch ook?
In De Moraalridder ziet u de finale van een spelshow met in de hoofdrol een wanhopige idealist. Haar gedachtegoed is even geniaal als absurd. Ze stelt haar leven in dienst van de goede zaak en strijdt om de hoofdprijs. Ze draagt een groot harnas, een keurslijf dat eigenlijk te zwaar is. Naast haar staat de Gezel met haar dubbele moraal. Zij helpt het harnas te dragen waar de Ridder dat niet meer kan. Zij vult aan waar het stil dreigt te vallen, brengt vrolijkheid waar het gênant wordt en houdt gezelschap wanneer de eenzaamheid toeslaat. Want het moet wel gezellig blijven.
In een show waar fictie en werkelijkheid door elkaar lopen, zoeken De Moraalridder en De Gezel naar de juiste vorm om hun boodschap in te verpakken. www.tgecho.com
tekst: Tommy Ventevogel – regie: Karlijn Kistemaker – spel: Lotte Dunselman, Anna Schoen, Karlijn Kistemaker.
Toneelgroep ECHO is een Arnhems toneelgezelschap en bestaat uit theatermakers Anna Schoen en Lotte Dunselman. In hun voorstellingen tonen ze een weerspiegeling van de maatschappij, maar dan wel één waarin alles nét even anders is, als een echo met een ietwat vervormde klank. Dunselman en Schoen zetten je met hun vervreemdende voorstellingen op scherp en laten je voelen en ervaren wat de consequenties zijn van de maakbare wereld en de pogingen om daarin te overleven. Met voorstellingen als Botten , Stel je bent een koe , Burgerlijke Schemering en Hotel Informatie heeft toneelgroep ECHO een eigen plek in het Nederlands theaterlandschap weten te veroveren.