20 februari 2020
Todd Haynes (23 januari 2020)

Todd Haynes (23 januari 2020)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Todd Haynes
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: Array
Datum: donderdag 23 januari om 00:00u
Overige Informatie:
Todd HaynesHet schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemiebedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld.
Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West-Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemieconcern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht tegen het chemie concern, waarbij hij niet alleen zijn carrière en reputatie op het spel zet, maar ook zijn relatie met zijn vrouw Sarah en zijn eigen gezondheid zwaar op de proef stelt.
regie: Todd Haynes / drama / met: Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Mare Winningham, Tim Robbins, Bill Camp, Victor Garber, William Jackson Harper, Bill Pullman / Verenigde Staten 2019, 126 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld