21 mei 2019
Thomas Lilti (28 mei 2019)

Thomas Lilti (28 mei 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Thomas Lilti
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 5,00
Datum: dinsdag 28 mei om 20:00u
Overige Informatie:
Thomas LiltiJean-Pierre is een huisarts van de oude stempel met een drukke praktijk op het Franse platteland. Zeven dagen per week kunnen zijn patiënten op hem rekenen. Hij luistert, verzorgt, stelt gerust. Wanneer bij Jean-Pierre kanker wordt geconstateerd, is rustiger aan doen dan ook geen optie. Maar ondanks het feit dat hij tegensputtert, stuurt zijn arts een vervanger naar de praktijk. Nathalie, nog maar net begonnen als arts en niet gewend aan het dorpse leven, wordt door Jean-Pierre behoorlijk op de proef gesteld. Nathalie laat zich echter niet kennen en gaandeweg weet ze de dorpsbewoners en ook Jean-Pierre voor zich te winnen.
Médecin de campagne is een heerlijke tragikomedie van de Franse regisseur Thomas Lilti, die zelf ook huisarts is. Zijn ervaring maakt van de film een oprecht en invoelbaar drama. De film wordt geprezen om zijn authenticiteit en het overtuigende acteerwerk van François Cluzet (die we nog kennen uit Intouchables ), voor deze rol genomineerd voor een César, en Marianne Denicourt ( La belle noiseuse ).
Médecin de campagne was in Frankrijk een echte publiekslieveling en één van de grootste filmhits van het afgelopen jaar.
regie: Thomas Lilti / tragikomedie / met: François Cluzet, Marianne Denicourt / Frankrijk 2016, 102 min. / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld