20 oktober 2019
Thelonious (5+) - Zonzo Compagnie (29 september 2019)

Thelonious (5+) - Zonzo Compagnie (29 september 2019)

Lokatie: Cultuurhuis de Warande te Turnhout
Titel: Thelonious (5+) - Zonzo Compagnie
Link: https:www.warande.be
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zondag 29 september om 16:00u
Overige Informatie:
Thelonious (5+) - Zonzo CompagnieEen drummer, een pianist en een bassist nemen je mee naar het New York van de eerste helft van de 20ste eeuw. De kleine Thelonious kijkt over de schouder van z’n grote zus naar het pianoklavier en geraakt helemaal in de ban van het instrument. Wat volgt is een rollercoaster van ontmoetingen, jamsessies, successen en een dosis pech. De even koppige als geniale Thelonious Monk volgt een grillig parcours en maakt daarbij even grillige muziek vol afwijkende harmonieën en vreemde ritmes. Hij groeide uit tot ‘The High Priest of Jazz’ met tal van jazzstandards op z’n naam.
Het avontuurlijke jazztrio De Beren Gieren voert je met livemuziek en videomapping mee langsheen Thelonious’ experimenteerdrang, zijn boeiende muziek en leven. Bestemming onbekend maar een waanzinnige rit verzekerd!
 
“… in ‘THELONIOUS’ draait het (…) helemaal om de muziek. Geholpen door de video en de fratsen van de muzikanten pakt die de zaal volledig in – elk nummer een nieuw hoogtepunt.” (De Standaard ****)