18 juli 2019
Theater Rotterdam (voorheen Rotheater) (23 januari 2019)

Theater Rotterdam (voorheen Rotheater) (23 januari 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Theater Rotterdam (voorheen Rotheater)
Link: www.chasse.nl
Categorie: theater
Prijs: € 32,00
Datum: woensdag 23 januari om 19:00u
Overige Informatie:
Theater Rotterdam (voorheen Rotheater)De Deense puberprins Hamlet maakt een hoop ellende mee. Hij raakt zijn vader kwijt, zijn oom trouwt met zijn moeder en een aantal van z’n vrienden is echt niet meer te vertrouwen. Van een vrolijke surfboy verandert hij in een sombermans met woedeuitbarstingen. Hamlet   de familievöörstelling is een stuk vol plezier, clownerie, pophits, degengevechten, bedrog, fysieke stunts en prachtige decors. Een sprookjesachtig feest voor jong en oud. En daar wil je bij zijn, want het wordt bijzonder, net als de voorgangers Woef Side Story en Snorro .
Het jaarlijkse familiespektakel van Theater Rotterdam, voorheen Ro Theater, is iets om naar uit te kijken. Want dat is altijd een feest, waar hilariteit en ontroering feilloos bij elkaar komen. De makers onder aanvoering van Pieter Kramer nemen deze keer Hamlet (van William Shakespeare), het beroemdste stuk aller tijden, fijntjes onder handen. En natuurlijk doet Kramer dat op de manier die je van hem gewend bent; dus met haastverkledingen, kolderieke knokpartijen en swingende songs. Maar het wordt wèl Hamlet.
regie: Pieter Kramer - tekst: Don Duyns, naar William Shakespeare - liedteksten: Alex Klaasen - choreografie: Daan Wijnands - spel en zang: Abdelkarim el Baz, Erwin Dörr, Thomas Dudkiewicz, Ali Ben Horsting, Wart Kamps, Han Oldigs, Sofie Porro, Dick van den Toorn en Mattias Van de Vijver
Theater Rotterdam Theater Rotterdam staat voor grensverleggend, vaak interdisciplinair theater dat verschil, diversiteit en veelvormigheid wil vieren. Niet opheffen of harmoniseren, maar zien, tonen en gebruiken. We brengen spelers, journalisten, dansers, nieuwsgierigen, uitvinders, vertellers, choreografen en talenten samen om theater te maken en echte ontmoetingen te realiseren. Om iets teweeg te brengen in het hoofd in het hart en in de stad. Theater Rotterdam is in 2017 ontstaan uit de fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam.  www.theaterrotterdam.nl
Peter Kramer Pieter Kramer vormt de vaste kern binnen het makersensemble van Theater Rotterdam. Kramer werkte als regisseur voor film, televisie en theater. Zijn grote doorbraak maakte hij met de roemruchte tv-serie Theo & Thea , gevolgd door Kreatief met Kurk , 30 Minuten (Nipkovschijf), Borreltijd (Gouden Kalf), Hertenkamp (Albert van Dalsum oeuvre-prijs), 25 minuten (Gouden kalf) en De Troubabroers.
Sinds 1999 maakt Kramer elk jaar een familievoorstelling, die bij menig gezin vaste prik is in het theaterseizoen. Met deze theaterstukken won Kramer verschillende awards, waaronder die voor Beste Musical ( Woef Side Story ) en Beste Regie ( Gelaarsde Poes ). Kramers verfilming van de Ro-voorstelling Lang en Gelukkig won drie Gouden Kalveren voor o.a. beste cast en de juryprijs.
Kenmerkend aan Kramers’ familievoorstellingen zijn de gesmeerde draaien aan oude klassiekers die jong én oud tranen van het lachen bezorgen, de tientallen verkledingen en de inventieve decors.