20 oktober 2019
The 'living Light' - Systir (19 oktober 2019)

The 'living Light' - Systir (19 oktober 2019)

Lokatie: De Doelen te Rotterdam
Titel: The 'living Light' - Systir
Link: www.dedoelen.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 19 oktober om 20:15u
Overige Informatie:
The 'living Light' - SystirSystir - ‘The Living Light’
Creatief antwoord aan de Middeleeuwen door Michael McGlynn
& De muzikale erfenis over de Ierse heiligen

In zijn composities gebruikt Michael McGlynn (artistiek directeur van Anúna) regelmatig middeleeuwse melodische systemen, en veel van zijn werk wordt geïnspireerd door muziek en teksten uit die tijd. Na de pauze zingt Systir een selectie van zijn werken, waaronder Illumination, Media Vita, Christus Resurgens, Cormacus Scripsit, Miserere Miseris.

Dr. Ann Buckley, een musicologe van Trinity College in Dublin, leidt een onderzoeksproject, getiteld Amra. Dit richt zich op middeleeuwse muziek die herinnert aan de Ierse heiligen die het Christendom tot in alle hoeken van Europa hebben gebracht. Systir zal voor de pauze een aantal liederen zingen uit de liturgieën van twee belangrijke middeleeuwse heiligen: Sint Dympna van Geel (België) en Sint Fursa van Péronne (Picardië, Noord-Frankrijk).

Systir
Systir is een nieuw zeskoppig ensemble, ontstaan uit het bekende vocale gezelschap ANÚNA. De zangers delen een muzikale visie en richten zich op (Ierse) traditionele, middeleeuwse en hedendaagse muziek en (bijhorende) verhalen.