20 augustus 2019
The Dire Straits Experience - Met Voormalig Dire Straits Bandlid Chris White (22 mei 2019)

The Dire Straits Experience - Met Voormalig Dire Straits Bandlid Chris White (22 mei 2019)

Lokatie: Stadsschouwburg Nijmegen te Nijmegen
Titel: The Dire Straits Experience - Met Voormalig Dire Straits Bandlid Chris White
Link: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 22 mei om 20:15u
Overige Informatie:
The Dire Straits Experience - Met Voormalig Dire Straits Bandlid Chris WhiteIn een indrukwekkende liveshow met authentieke sound laten The Dire Straits Experience ‘Sultans of swing’, ‘Money for nothing’ en ‘Private Investigations’ klinken alsof de Dire Straits nooit zijn weggeweest.
 
Voor de enorme schare trouwe fans leek het einde van de wereld in zicht toen The Dire Straits in 1995 hun optredens staakten. Maar dankzij diezelfde bevlogen liefhebbers is de muziek van de razend populaire rockformatie levendiger dan ooit tevoren. Het is inmiddels veertig jaar geleden dat de beroemde band het licht zag. En de roep om songs uit het muzikaal universum dat The Dire Straits nalieten is onverminderd groot, ook bij de jongere generaties.
 
The Dire Straits Experience geeft gehoor aan die roep. Op ongeëvenaarde wijze laten ze. samen met oorspronkelijk bandlid Chris White, de muzikale klasse van The Dire Straits herleven. Saxofonist Chris White kwam in 1985 bij The Dire Straits, net voor de enorm succesvolle ‘Brothers in Arms’ wereldtournee waarvoor ze meer dan 2,5 miljoen tickets verkochten, en bleef de daaropvolgende tien jaren deel uitmaken van de groep.
 
Samen met Terence Reis, Paul Geary, Andrew Hawkins, John Maul, Tim Walters en Simon Carter vormt hij een ijzersterke formatie muzikaal talent. In een indrukwekkende liveshow met authentieke sound laten zij ‘Sultans of swing’, ‘Money for nothing’ en ‘Private Investigations’ klinken alsof de Dire Straits nooit zijn weggeweest. De band toert al jaren succesvol langs de mooiste concertzalen van Europa met één missie: het mooiste uit het Dire Straits repertoire doorgeven aan de volgende generatie.