19 oktober 2019
The Children - Het Nationale Theater (10 oktober 2019)

The Children - Het Nationale Theater (10 oktober 2019)

Lokatie: Theater aan het Spui te Den Haag
Titel: The Children - Het Nationale Theater
Link: https:www.hnt.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: donderdag 10 oktober om 20:00u
Overige Informatie:
The Children - Het Nationale TheaterIn een afgelegen vakantiehuisje aan de Britse kust genieten Hazel en Robin, twee gepensioneerde kernfysici, van een nieuwe en spannende levensfase. Ze doen fanatiek aan yoga en runnen een ecologisch boerderijtje. Na een serie catastrofes is de buitenwereld een volstrekte chaos. Op een dag staat, na bijna veertig jaar, hun oud-collega Rose voor de deur. Tussen de drie ontspint zich een prikkelend steekspel, vol provocatieve insinuaties. Dan doet Rose een verpletterend voorstel.
De Vroedt was meteen gegrepen door het stuk: “The Children belicht het klimaatprobleem op een fantastische manier. Drie babyboomers staan voor de keuze: ga ik verder met mijn comfortabele leven of neem ik mijn verantwoordelijkheid en ruim ik de rotzooi op die wij zelf hebben veroorzaakt? Dat is de kernvraag van dit stuk: welke wereld laten we na aan onze kinderen?”
Luister hier! HNTpodcast: The Children
Wil je alvast wat meer weten over de voorstelling?
Deze podcast stoomt je in tien minuten klaar. In deze eerste aflevering vertelt acteur Stefan de Walle je over zijn nieuwste rol in The Children, over de schrijfster, Lucy Kirkwood, en over zijn bezoek aan de kerncentrale in Borssele. Met een exclusief fragment uit het stuk door medeacteurs Antoinette Jelgersma en Sylvia Poorta.
 
Programmaboekje digitaal
Er zijn een beperkt aantal papieren (gedrukt op gerecycledpapier) programmaboekjes aanwezig op de voorstellingsavond, maar u kunt ook gebruikmaken van de duurzame optie: bekijk hier de digitale versie >>>