17 oktober 2019
The Children - Het Nationale Theater (19 oktober 2019)

The Children - Het Nationale Theater (19 oktober 2019)

Lokatie: Stadsschouwburg Haarlem te Haarlem
Titel: The Children - Het Nationale Theater
Link: www.theater-haarlem.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 19 oktober om 20:15u
Overige Informatie:
The Children - Het Nationale TheaterEen tsunami heeft een nucleaire centrale aan de Noordzeekust geraakt en als er radioactief materiaal lekt, is een massale evacuatie naar de rand van het rampgebied noodzakelijk. Onder hen Hazel en Robin, die tot hun pensioen als kernfysici in de centrale werkten. Op een dag staat plotseling hun oud-collega Rose voor de deur, die met een verpletterend voorstel komt.
Regisseur Eric de Vroedt werd meteen gegrepen door het stuk, dat met vlijmscherpe dialogen het grote dilemma van deze tijd aansnijdt: gaan we verder met ons comfortabele leven of nemen we de verantwoordelijkheid om de rotzooi op te ruimen? Acteurs Sylvia Poorta, Stefan de Walle en Antoinette Jelgersma nemen ons mee in een driehoeksrelatie in dit grimmige en grappige conversatiestuk, dat herinneringen oproept aan de realiteit van Fukushima en Tsjernobyl.
“The Children doet beroep op hart en hoofd en toont vooral hoe die twee genadeloos met elkaar aan de haal gaan zodra er echt iets wezenlijks op het spel staat.” (NRC ★★★★)
"The Children’ snijdt interessante onderwerpen aan, en de personages zijn prettig ontaard.” (De Volkskrant ★★★)
“Het spel van Sylvia Poorta is bijna grotesk ongrijpbaar, maar aan het eind, als ze bijna letterlijk haar masker afgooit, ontroerend.” (De Volkskrant, ★★★)
“’The Children’ mikt eerder op de ratio en dat zal in het beste geval na afloop tot stevige, maar boeiende discussies leiden.” (De Telegraaf, ★★★)
Wilt u meer weten over deze voorstelling? De podcast van Het Nationale Theater stoomt u in tien minuten klaar.
tekst: Lucy Kirkwood | vertaling: Rik van den Bos | regie: Eric de Vroedt | spel: Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle en Sylvia Poorta | dramaturgie: Karim Ameur | decor: Maze de Boer | kostuum: Lotte Goos | licht: Bernie van Velzen | geluid: Florentijn Boddendijk & Remco de Jong
Goed om te weten
Toegangsprijs inclusief drankje en garderobe
Servicekosten € 2 per bestelling en € 2 extra bij tickets toesturen
Napraten onder het genot van een heerlijke borrelplank? Bestel samen met uw kaarten de Borrelplank
Scholieren en studenten voor € 12,50: Lees de voorwaarden
Website: Het Nationale Theater
Inleiding
19.15 uur | gratis, wel reserveren
Voorafgaand aan de voorstelling is er een verhelderende inleiding door een inleider, een dramaturg of een vraaggesprek met een van de artiesten.