23 januari 2020
Stuck 6+ (15 december 2019)

Stuck 6+ (15 december 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Stuck 6+
Link: www.chasse.nl
Categorie: theater
Prijs: € 16,00
Datum: zondag 15 december om 15:00u
Overige Informatie:
Stuck 6+Stuck  toont een dwarsdoorsnede van een mini-samenleving. Net als NIPT, gecreëerd door dezelfde makers onder de vleugels van Laika, is dit een woordeloze voorstelling. Beeld en geluid roepen een hele wereld op. Iedere ruimte en elke bewoner heeft zijn eigen klank. Geluiden van rinkelend vaatwerk vermengen zich met pruttelende koffiemachines, hongerige huisdieren, lekkende kranen en schurende scharnieren... Samen vormen ze een symfonie. Of is het een kakofonie?
Stel Je kijkt dwars door de gevel van een flatgebouw. Je kan de bewoners stiekem begluren. Je ziet hoe ze leven. Naast elkaar, gescheiden door dunne muren. Met elkaar, want de muren hebben oren. En ogen. En een neus misschien. Elke bewoner heeft zijn gewoontes en rituelen. Elke flat heeft zijn beperkingen en ongemakken – te smal, te laag, te scheef. En dan gebeurt er iets. Iets dat het dagdagelijkse doen en laten verstoort. Iets dat de bewoners noopt tot actie en samenwerking. Alle deuren gaan open.
Stuck is een tragikomische voorstelling voor jong en oud, die de mens met een flinke dosis mededogen op de korrel neemt – met een knipoog naar George Perecs roman ‘Het leven een gebruiksaanwijzing’. 
Laika Laika maakt 'theater der zinnen': voorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen die hun kinderlijk gevoel voor verwondering nog niet zijn verloren. De fascinatie van Laika voor jonge toeschouwers ligt in hun verrassende ontdekking van de wereld. Ook Laika vindt de wereld verrassend en niet evident. Of het nu gaat om gevoelens en ideeën, of om smaken, geuren en kleuren: de wereld is één groot oord van ontdekking.  www.laika.be 
concept: Judith de Joode, Rutger Remkes - eindregie: Suze Milius - geluidsontwerp: Adriaan Van de Velde - van en met: Judith de Joode, Rutger Remkes, Vanja Rukavina