16 juni 2019
Släpstick (Reprise) - Wëreldbänd (19 oktober 2018)

Släpstick (Reprise) - Wëreldbänd (19 oktober 2018)

Lokatie: De Naald te Naaldwijk
Titel: Släpstick (Reprise) - Wëreldbänd
Link: www.westlandtheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 19 oktober om 20:15u
Overige Informatie:
Släpstick (Reprise) - WëreldbändNa de sterrenregen in de nationale pers (“ongekend hoog amusementsniveau”, “magistraal”) oogstte de Wëreldbänd eveneens ongekend succes in het buitenland; ze traden op in het grootste kerstcircus van Europa en wonnen de Spirit of the Fringe Award op het gerenommeerde internationale theaterfestival in Edinburgh. Niet zo gek; Släpstick is muzikaal variété op lachwekkend hoog niveau!
Je waant je op een kermis in 1920. Vijf mannen zoeken hun weg over het terrein, verdwalen in een stomme film, figureren in een komisch ballet en vinden elkaar per ongeluk terug in de boksring. In de schiettent winnen ze een enorme hoeveelheid muziekinstrumenten. Met adembenemende snelheid word je een avond lang meegevoerd in verbazing, ontroering, muzikaliteit, virtuositeit en nostalgie. Je komt niet meer bij van het lachen en je zou willen dat het nooit meer ophoudt.
Johan Kaart Prijs voor de Wëreldbänd
De Wëreldbänd (Ro Krauss, Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Sanne van Delft en Jon Bittman) ontvangt de Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2017/2018. Dat heeft de jury op 2 mei 2018 bekend gemaakt. Ze krijgen de prijs voor hun voorstelling Släpstick.
Uit het juryrapport: “De Wëreldbänd staat garant voor een hoog amusementsniveau, muzikale wereldklasse, inventiviteit, vakmanschap, passie en ambitie, maar bovenal plezier. Samen zijn deze begaafde multi-instrumentalisten meer dan de som der delen en met de muzikale humoristische taal die zij spreken, maken zij de wereld tot hun podium.”