20 oktober 2019
Sexual Healing - Het Nationale Theater (11 oktober 2019)

Sexual Healing - Het Nationale Theater (11 oktober 2019)

Lokatie: Theater aan het Spui te Den Haag
Titel: Sexual Healing - Het Nationale Theater
Link: https:www.hnt.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 11 oktober om 20:15u
Overige Informatie:
Sexual Healing - Het Nationale TheaterHet lef om alles achter je te laten
“Zeker een paar keer per week fantaseer ik over hoe anders te leven,” vertelt Jeroen De Man. “Mijn gezin verlaten, een nieuw gezinslid maken, een nieuw huis, een nieuwe maîtresse, een nieuwe stad of een totaal andere baan. Ik wil een stuk maken over mensen die de ballen hebben om alles anders te doen. Die op zoek gaan naar dat groenere gras van de buren. En daar misschien wel totaal teleurgesteld zullen raken, maar weten dat met risico’s nemen ook grote levensvreugde te behalen valt.” Regisseur Jeroen De Man trok, als onderdeel van de repetities, met de cast naar Frankrijk om te repeteren en te filmen. De opnames maken onderdeel uit van de voorstelling. De enfants terribles van het Nederlands toneelschrijf-milieu, Jan Hulst en Kasper Tarenskeen, gooien Teorema van Pasolini, het tv-format Ik Vertrek en de fantasieën van makers en spelers in een blender. Het resultaat is als een smoothie waaraan stiekem LSD is toegevoegd.

Minitentoonstelling Sexual Healing
Neem voorafgaand aan de voorstelling een kijkje achter de schermen! In de foyer staat Sexual Healings minitentoonstelling. Via koptelefoons hoor je over de ideeën achter het script, de keuze voor het kostuum van Ariane Schluter en het repetitiepruikje van Mark Kraan. Met exclusief videomateriaal met darlings die in de voorstelling moesten sneuvelen.
Meer weten?
Lees hier de digitale versie van het programmaboekje inclusief leuke interviews met regisseur en schrijvers. 
Opvallend taalgebruik
“Ok guys, focus pullen!” of “We laten de boel de boel en peppen hem”, maar ook “Het is gewoon people,-places-en-things-shit”. Deze zinnen uit Sexual Healing verraden direct dat de taal van Hulst en Tarenskeen opvallend is. Ze gebruiken straattaal, hipsteridioom en social-mediataal. Soms onbegrijpelijk, vaak hilarisch.
Afgelopen jaar kopte De Volkskrant: “Dit duo is in hoog tempo het Nederlandse theater linguìˆstisch aan het opschalen”. En dat opschalen is voor de schrijvers van groot belang. “Voor mensen van onze leeftijd (Hulst en Tarenskeen zijn uit 1987 en 1988, red.) is er een drempel om de schouwburg – dat met goud en rood...