20 oktober 2019
Scapino Ballet - Holland & Le Chat Noir (19 oktober 2019)

Scapino Ballet - Holland & Le Chat Noir (19 oktober 2019)

Lokatie: Schouwburg De Kampanje te Den Helder
Titel: Scapino Ballet - Holland & Le Chat Noir
Link: www.kampanje.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 19 oktober om 20:15u
Overige Informatie:
Scapino Ballet - Holland & Le Chat NoirTwee topstukken van een van de succesvolste Nederlandse choreografen in één voorstelling: Holland & Le Chat Noir van Ed Wubbe! In dit sfeervolle tweeluik wordt de toeschouwer met bruisende en theatrale dans meegenomen naar de Gouden Eeuw en de Parijse revue.
 
Holland & Le Chat Noir
Alleen al het toneelbeeld van Holland is adembenemend, met een oer-Hollandse wolkenlucht in de stijl van Van Ruysdael en op de 17e eeuw geïnspireerde kostuums. Holland gaat terug naar de Gouden Eeuw, naar de kiem van de Hollandse identiteit. Met strak geregisseerde groepsstukken, doorkruist met opzwepende, vrije solo’s, laat de choreografie op magistrale wijze ons dubbele gezicht zien. Nederland als de natie van de koopman en de dominee.
 
Ook Le Chat Noir is onmiskenbaar een creatie van Ed Wubbe: theatraal, vol energie en emotie. Het stuk is een dansante en muzikale ode aan Parijs. In Le Chat Noir komt het gelijknamige en fameuze Parijse theatercafé rond 1900 opnieuw tot leven in een bruisende mix van muziek, dans, en variété. Achter de flamboyante artiesten en de glans van het theaterleven schuilt ook eenzaamheid en vergane glorie. Opzwepende operettemuziek en een nieuwe versie van de can can worden afgewisseld met ontroerende solo’s op muziek van Brel en Piaf.
 
'Opzwepend en dynamisch. Met sensationele groepsdansen en razendsnelle solo’s.' – Dance Europe

'Mooi ook zijn de details in het bewegingsmateriaal, als een soort leidmotief komen ze terug, de handen die als in een klompendans op de heupen staan geplant.' - De Volkskrant
 
Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19.30 uur een gratis voorbespreking die wordt mogelijk gemaakt door de Vrienden van de Kampanje.
Kaartprijs is inclusief pauzedrankje en garderobe.