18 januari 2020
Sameh Zoabi (16 augustus 2019)

Sameh Zoabi (16 augustus 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Sameh Zoabi
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 9,25
Datum: vrijdag 16 augustus om 18:50u
Overige Informatie:
Sameh ZoabiEen komedie over het Arabisch-Israëlisch conflict? Weinig filmmakers die daar hun vingers aan durven te branden, maar regisseur Sameh Zoabi bewijst met  Tel Aviv on fire dat er wel degelijk om kan worden gelachen. 
Salam, een 30-jarige sympathieke Palestijn woont in Jeruzalem en werkt op een tv-set in Ramallah als productie-assistent. Elke dag moet hij langs een Israëlische grenspost. Daar ontmoet hij officier Assis. Zijn vrouw en haar vriendinnen zijn grote fans van de tv-serie. Assis wil Salam graag helpen met ideeën over het verloop van het soap verhaal. Als hij een positievere rol voor de Joodse generaal eist, probeert Salam krampachtig het verloop van de tv-serie te beïnvloeden. Maar het wordt steeds duidelijker dat dit voor de Arabische makers ontoelaatbaar is. En zo weet regisseur Zoabi messcherp de vinger op de zere plek te leggen. 
Een decennialang Arabisch-Israëlisch conflict, luchtig uitvergroot als meeslepende soap.
regie: Sameh Zoabi / komedie / met: Kais Nashif, Lubna Azabal, Maisa Abd Elhadi / Israël, Frankrijk, België​ 2018, 97 min. / Arabisch, Hebreeuws gesproken / Nederlands ondertiteld
  Bekijk deze film ook via PICL