20 februari 2020
Ruud Lenssen (29 januari 2020)

Ruud Lenssen (29 januari 2020)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Ruud Lenssen
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,75
Datum: woensdag 29 januari om 19:20u
Overige Informatie:
Ruud LenssenDocumentairemaker Ruud Lenssen legt het dementie- en mantelzorgtraject van zijn ouders vast Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan.
Moeder Ria ziet Jac’s achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij.
Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven. De documentaire ging in première op het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA).
regie: Ruud Lenssen / documentaire / Nederland 2019, 71 min. / Nederlands gesproken