22 mei 2019
Richard Eyre (16 oktober 2018)

Richard Eyre (16 oktober 2018)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Richard Eyre
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,50
Datum: dinsdag 16 oktober om 10:45u
Overige Informatie:
Richard EyreFiona Maye is een gerespecteerd rechter aan het Hooggerechtshof waar ze bekend staat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.
De 17-jarige Adam heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehova’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.
The children act is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan, die tevens het scenario schreef voor de film.
regie: Richard Eyre / drama, boekverfilming / met: Emma Thompson, Fionn Whitehead, Stanley Tucci / Verenigd Koninkrijk 2017, 105 min. /  Engels gesproken / Nederlands ondertiteld