21 mei 2019
Ragazze Quartet En Blauwe Uur - Morton Feldman & The Immortal Jelly Fish (24 mei 2019)

Ragazze Quartet En Blauwe Uur - Morton Feldman & The Immortal Jelly Fish (24 mei 2019)

Lokatie: Stadsschouwburg Nijmegen te Nijmegen
Titel: Ragazze Quartet En Blauwe Uur - Morton Feldman & The Immortal Jelly Fish
Link: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 24 mei om 20:30u
Overige Informatie:
Ragazze Quartet En Blauwe Uur - Morton Feldman & The Immortal Jelly FishNRC omschreef het programma als een ‘sluimermarathon’: Morton Fledmans “Tweede strijkkwartet laat zich omschrijven als een lappendeken van vlossige klanken, die in steeds andere patronen een loopje nemen met het geheugen van de luisteraar.”… “Feldman luisteren is een oefening in het telkens weer als nieuw ervaren van iedere klank.”
 
Over een concertprogramma van bijna 6 uur
U kunt zich liggend of onderuit gezakt in een zitzak onderdompelen in de muziek. Als u tussentijds de benen even wilt strekken, kan dat. U mag de concertzaal zachtjes in- en uitlopen, liefst wel op sokken. U kunt in het Grand Café drankjes en/of kleine versnaperingen bestellen die u mee de zaal mag innemen. 
 
Over Morton Feldman
De in september 1987 overleden Amerikaan Morton Feldman was een unieke componist en één van de meest revolutionaire kunstenaars van de twintigste eeuw. De wijze waarop hij het idee van ‘tijd’ bij de luisteraar liet verdwijnen is ook al in duizenden artikelen beschreven: Het idee van regelmatigheid — waardoor je als luisteraar bewust of onbewust gaat ‘tellen’ — uit de muziek weghalen. En als je dit maar lang genoeg volhoudt –minstens een half uur, maar bij voorkeur langer dan een uur, dan verliest de toehoorder iedere houvast wat de ‘tijddimensie’ betreft en kan in dat opzicht het onbevangen luisteren beginnen.