20 februari 2020
Portraits (30 januari 2020)

Portraits (30 januari 2020)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Portraits
Link: www.chasse.nl
Categorie: theater
Prijs: € 18,00
Datum: donderdag 30 januari om 20:30u
Overige Informatie:
PortraitsAls mens heb je niet voor het zeggen waar je geboren wordt en in welke omstandigheden. Toch bepaalt dat voor een groot deel hoe je leven zal zijn. Als je het zo bekijkt, kunnen we misschien anders naar elkaar kijken. Maakt niet juist ook de blik van een ander wie je kan zijn? Met Portraits nodigt Corpo Máquina ons uit om naar de portretten van tien jonge mensen te kijken: vijf jonge vrouwen met een droom en vijf jonge mannen die tot nu toe minder fortuinlijk terecht kwamen.
In Portraits ontmoeten vijf gepassioneerde danseressen en vijf ex-gedetineerde jonge mannen elkaar. Voor de ogen van hun publiek leren ze elkaars belevingswereld kennen.Tien lichamen, groot, klein, licht, donker, hard, zacht. Ze spreken tot elkaar, informeren elkaar feilloos over wat ieder met zich meedraagt. Ze voelen elkaars zwaarte en veerkracht, gêne en nieuwsgierigheid, angsten en verlangens. Ze vertellen over wat niemand ze ooit heeft gevraagd, over dat wat ze eerder niet wisten of waar ze tot nu toe geen woorden voor vonden. Academisch getrainde dansers-lichamen en door het leven opgeleide jongenslijven. Hun bewogen geschiedenissen ballen zich samen tot een kracht die ook anderen uitnodigt om elkaar te zien en te voelen: over vrijheid en geborgenheid aan beide kanten van de streep.
Onder aanvoering van choreograaf Guilherme Miotto en sociaal maker Amine Mbarki is Corpo Máquina een groeiende community van makers en publiek. Corpo Máquina is er van overtuigd dat in ieder mens een danser schuilt die in staat is om muren omver te werpen, schotten neer te halen en vastgeroeste vormen en verhoudingen tussen mensen te doorbreken. Dwars door cultuurverschillen, leeftijdsgrenzen, sociale en taalbarrières vindt de zeggingskracht van het lichaam zijn weg.Met voorstellingen, artistieke projecten en maatschappelijke trajecten brengt Corpo Máquina mensen, werelden en invalshoeken samen die elkaar elders niet vanzelfsprekend ontmoeten.  corpomaquina.nl
choreografie: Guilherme Miotto - dans: Kelly Vanneste, Bilal A., Simone O Toole, Jason W., Julia van Rooijen, Gabriël B., Gaëlle Callewaert, Rochdi D., Georgia Begbie, Ahmed E.