19 oktober 2019
Peter Beets Electric Band Feat. Ruud Breuls - Freddie Hubbard / Herbie Hancock Tribute (11 oktober 2019)

Peter Beets Electric Band Feat. Ruud Breuls - Freddie Hubbard / Herbie Hancock Tribute (11 oktober 2019)

Lokatie: De Doelen te Rotterdam
Titel: Peter Beets Electric Band Feat. Ruud Breuls - Freddie Hubbard / Herbie Hancock Tribute
Link: www.dedoelen.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 11 oktober om 20:30u
Overige Informatie:
Peter Beets Electric Band Feat. Ruud Breuls - Freddie Hubbard / Herbie Hancock TributeJazzpianist Peter Beets speelt in zijn Electric Band op een elektrische piano, de Fender Rhodes. Het instrument dat een halve eeuw geleden zijn intrede deed in de muziekwereld en zorgde voor een aardverschuiving. Het warme, wollige en soms knorrige geluid veroverde direct een centrale plaats in de populaire muziek. Ook jazzmusici gingen volop experimenteren met deze nieuwe klankwereld. Samen met trompettist Ruub Breuls speelt Peter Beets composities uit deze spannende tijd waarbij Herbie Hancock en Freddie Hubbard een hoofdrol vertolkten.

Wereldwijd wordt Peter Beets gezien als een van de beste jazzpianisten aller tijden. Met zijn succesvolle optredens en geliefde bewerkingen van klassieke muziek heeft hij een vaste schare trouwe fans opgebouwd. In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988). Beets levert ongekend goed ontvangen jazzalbums af, waaronder de meest recente ‘Beets meets Rosenberg, Tribute to Django Reinhardt’ en ‘Our Love Is Here to Stay, Gershwin reimagined’.

Jazztrompettist Ruud Breuls is een van de meest gevraagde studiomusici van Nederland. Het aantal platen waarop hij meespeelt is nauwelijks te tellen. Hiernaast is hij ook vaste solist bij het Metropole Orkest én de WDR Bigband. Breuls’ spel is elegant, perfect in de bebop traditie vergelijkbaar met Clifford Brown, maar dan gebracht met de felheid van Freddie Hubbard.