22 februari 2020
Pedro Almodovar (19 september 2019)

Pedro Almodovar (19 september 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Pedro Almodovar
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: Array
Datum: 19 september tot 1 januari
Overige Informatie:
Pedro AlmodovarDe nieuwe film van de Spaanse filmmaker Pedro Almodóvar waarin een regisseur op leeftijd terugblikt op het verleden en de keuzes die hij onderweg heeft gemaakt.
Salvador Mallo heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van hem onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto. De twee worden weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen.
Dolor y gloria ging in première op het filmfestival van Cannes waar Antonio Banderas de prijs voor Beste Acteur won. Regisseur Pedro Almodovar noemt de film de meest persoonlijke tot nu toe.
regie: Pedro Almodovar / drama / met: Antonio Banderas, Penélope Cruz, Julieta Serrano, Leonardo Sbaraglia / Spanje 2019, 113 min. / Spaans gesproken / Nederlands ondertiteld