18 februari 2020
Para - Bruno Vanden Broecke I Kvs (25 september 2019)

Para - Bruno Vanden Broecke I Kvs (25 september 2019)

Lokatie: Theater de Veste te Delft
Titel: Para - Bruno Vanden Broecke I Kvs
Link: www.theaterdeveste.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 25 september om 20:15u
Overige Informatie:
Para - Bruno Vanden Broecke I KvsNegen jaar na hun internationaal bejubelde theaterhit 'Missie' brengen auteur David Van Reybrouck, acteur en theatermaker Bruno Vanden Broecke de voorstelling 'PARA'.
 
In ‘PARA’ kruipt Vanden Broecke in de huid van Nico Staelens, een Belgische paramilitair die begin jaren negentig, als prille twintiger, op vredesmissie naar Somalië werd gestuurd. Hij heeft een lezing voorbereid over zijn ervaringen, maar wat begint als een spervuur aan feiten en militair jargon verandert gaandeweg in een doorleefd relaas van al zijn verdrongen herinneringen. ‘PARA’ is aanklacht noch lofzang, maar probeert inzicht te geven in de psyche van een soldaat. En in wat zo’n ‘vredesmissie’ doet met een mens. “Na het vorige succes waren de verwachtingen hooggespannen. ‘PARA’ maakt ze waar.” (de Volkskrant *****)
 
De Nederlandse Toneeljury over 'PARA':
“Een indrukwekkende, onwaarschijnlijk goede voorstelling waarin via een mislukte Belgische VN-missie het verhaal wordt verteld van een mislukte missie van de mensheid om elkaar van het kwaad te weerhouden. Op onnavolgbare wijze geacteerd door Vanden Broecke, waarbij zijn hypnotiserende spel je meeneemt in de langzame transformatie van goede bedoelingen naar een groots fiasco, zonder je sympathie te verliezen.”
 
[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]