27 mei 2019
Paolo Virzì (26 mei 2019)

Paolo Virzì (26 mei 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Paolo Virzì
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 8,75
Datum: zondag 26 mei om 10:45u
Overige Informatie:
Paolo VirzìWat is een betere manier om de zondag te beginnen dan met een uitgebreid ontbijt en een goede film? Van september tot en met mei serveren we het filmontbijt. Ieder laatste zondag van de maand om 09.30 uur kunt u gebruik maken van het ontbijtbuffet in de Brasserie en aansluitend genieten van een mooie (voor)première in Chassé Cinema.
Met in mei:  Notti Magiche
Rome, 1990. Op dezelfde zomerse avond dat Argentinië thuisland Italië uitschakelt in de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal, wordt het lichaam van filmproducent Leandro Saponaro opgevist uit de Tiber. De belangrijkste verdachten zijn Antonino, Luciano en Eugenia: drie jonge scenaristen die in Rome zijn voor een prestigieuze prijsuitreiking. Aan de lokale politie vertellen ze over hun uit de hand gelopen avontuur vol bacchanalen, extravagante showgirls, listige producenten en grijpgrage acteurs. 
De bitterzoete komedie Notti Magiche van gerenommeerd regisseur Paolo Virzì ( The Leisure seeker, La pazza gioia ), speelt zich af in de laatste gloriedagen van de Italiaanse cinema waarin oude meesters als Fellini en Scola nog de filmsets in chaotisch Rome bevolken. Een nostalgische ode aan de magische wereld van Italiaanse klassiekers, maar tegelijkertijd ook een satirisch commentaar op de corruptie en excessen achter de schermen.
regie: Paolo Virzì / komedie / met: Mauro Lamantia, Irene Vetere, Giovanni Toscano / Italië 2018,125 min. / Italiaans gesproken / Nederlands ondertiteld