20 oktober 2019
Or Die Trying - Backbone / Alida Dors / Theater Rotterdam (11 oktober 2019)

Or Die Trying - Backbone / Alida Dors / Theater Rotterdam (11 oktober 2019)

Lokatie: Rotterdamse Schouwburg te Rotterdam
Titel: Or Die Trying - Backbone / Alida Dors / Theater Rotterdam
Link: www.rotterdamseschouwburg.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 11 oktober om 20:30u
Overige Informatie:
Or Die Trying - Backbone / Alida Dors / Theater RotterdamAls Surinaamse immigrant vocht Alida’s vader letterlijk en figuurlijk voor een beter leven. In zijn eigen boksschool propageerde hij via thaiboksen een mentaliteit van groei, flexibiliteit, incasseren en nooit opgeven. Zijn strijd werd haar strijd, maar vader en dochter vechten niet in dezelfde wereld. De wereld van toen is niet de wereld van nu, de strijd verandert en vechttechnieken moeten worden aangepast.
 
Vechtlust wordt op veel verschillende manieren van generatie op generatie overgedragen en dat inspireerde Alida voor het maken van Or Die Trying. In het ritme van de strijd gaan dansers en thaiboksers het gevecht aan met hun eigen grenzen. Hoe ver zijn ze bereid te gaan? Is opgeven een optie? In het spanningsveld van ambitie, verwachtingen, zelfdiscipline en zelfdestructie, zoeken zij hun eigen weg. Become the best you, Or Die Trying.
 
Als altijd creëert Alida een avontuurlijke interdisciplinaire dance chronicle met invloeden uit hiphop en moderne dans – sociaal en politiek bewust, urgent en relevant.