16 juni 2019
Opera In De Stad - Operacursus (17 oktober 2018)

Opera In De Stad - Operacursus (17 oktober 2018)

Lokatie: De Doelen te Rotterdam
Titel: Opera In De Stad - Operacursus
Link: www.dedoelen.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 17 oktober om 19:30u
Overige Informatie:
Opera In De Stad - OperacursusDit jaar kunt u uw cursuspakket uitbreiden met een voorstelling in Pathé Schouwburgplein, waar u een live-uitvoering kunt meebeleven van Wagners Walküre vanuit The Metropolitan in New York!

Tosca van Puccini
Liefde, lust en politieke intriges buitelen over elkaar heen in het leven van de temperamentvolle zangeres Floria Tosca. Wanneer haar geliefde, de schilder Mario Cavaradossi gevangengenomen wordt door de sadistische politiechef Scarpia, neemt Floria manmoedig haar lot in eigen handen, met een dramatische afloop... Macht en liefde gaan in deze opera een gevaarlijk spel aan en zorgen ervoor dat niemand ongeschonden uit de strijd komt. Het beklemmende plot in combinatie met Puccini’s hartverscheurende en dramatische muziek maken Tosca een van de meest geliefde opera’s ooit.

De meest bekende aria uit de opera is Floria Tosca’s hartekreet ‘Vissi d’arte, vissi d’amore’ (Ik leefde voor de kunst, ik leefde voor de liefde), vooral bekend geworden in de adembenemende uitvoering van de legendarische diva Maria Callas.