23 januari 2020
Oerlicht Met Het Chimaera Trio - Njo Muziekzomer (17 augustus 2019)

Oerlicht Met Het Chimaera Trio - Njo Muziekzomer (17 augustus 2019)

Lokatie: Theater Orpheus te Apeldoorn
Titel: Oerlicht Met Het Chimaera Trio - Njo Muziekzomer
Link: www.orpheus.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 17 augustus om 20:00u
Overige Informatie:
Oerlicht Met Het Chimaera Trio - Njo MuziekzomerTheatraal programma geïnspireerd op de oorsprong
De leden van het Chimaera Trio, bestaande uit Annemiek de Bruin (klarinet), Irene Kok (cello) en Laurens de Man (piano), leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam. Ze houden zich intensief bezig met kamermuziek, waarmee ze al diverse prijzen wonnen.
Pure muziek
Het trio ontleent zijn naam aan een vuurspuwend monsterlijk wezen uit de Griekse mythologie. De naam staat symbool voor de rauwe, pure muziek en de thema’s die de drie musici kiezen.
Klank en licht staan centraal
In hun theatrale programma Oerlicht nemen ze het publiek mee in een zoektocht naar de oorsprong van klank en licht. Componist, arrangeur en jazzpianist Tijn Wybenga schreef er op hun verzoek de verbindende muziek bij.
NJO Muziekzomer Gelderland
Aanstormende muziekprofessionals spelen de hoofdrol in de meer dan 75 concerten die de NJO Muziekzomer telt. Het muzikale aanbod bevat voor ieder wat wils, met orkesten, kamermuziek, dans, muziektheater, familievoorstellingen en fiets-, wandel- en ontdekkingstochten. Van klassiek tot jazz op de vele bijzondere locaties die de provincie Gelderland rijk is, van industrieel erfgoed tot speelplekken in de vrije natuur. Een festival om naar uit te kijken!