21 mei 2019
Noem Het Maar Liefde - Een Komedie Van Lust En Genegenheid (29 mei 2019)

Noem Het Maar Liefde - Een Komedie Van Lust En Genegenheid (29 mei 2019)

Lokatie: Stadsschouwburg Nijmegen te Nijmegen
Titel: Noem Het Maar Liefde - Een Komedie Van Lust En Genegenheid
Link: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: woensdag 29 mei om 20:00u
Overige Informatie:
Noem Het Maar Liefde - Een Komedie Van Lust En GenegenheidAnniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in Noem het maar liefde, een gloednieuwe komedie van Ilja Leonard Pfeijffer. Het stuk is een estafette van ontmoetingen die zich afspelen in het fameuze Majestic Imperial Hotel, waar in honderden kamers ruimte is voor eenzaamheid. De oude rockster en zijn willige groupie, de corpulente directeur en zijn ambitieuze secretaresse, de homoseksuele barman en de alleenstaande vrouw, het bejaarde stel, de succesvollen en de mislukten, er is één ding wat hen bindt: allemaal snakken ze naar ware liefde.
 
Pfeijffer laat op ironische, vileine en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de liefde in de 21e eeuw, waarin seks en liefde niet zelden met elkaar worden verward, met alle gevolgen van dien. De scènes worden aaneengesmeed door een live-band, gevormd door de acteurs zelf, o.l.v. Viktor Griffioen. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans wordt Noem het maar liefde een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en intimiteit.
Sluysmans en Pfeijffer werkten bij Toneelgroep Maastricht eerder succesvol samen in De advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.
 
De pers over De advocaat:
‘De Advocaat is een vijfsterrenvoorstelling’ ***** De Limburger
‘Alles is theater in deze voorstelling’ **** NRC Handelsblad
De pers over Brieven uit Genua:
‘Theater dat licht voelt, maar bol staat van betekenis’ **** De Volkskrant
‘Literair muziektheater om te koesteren’ ***** Theaterkrant