22 februari 2020
Nijmeegse Kunstnacht - Stippel Een Eigen Route Uit! (21 september 2019)

Nijmeegse Kunstnacht - Stippel Een Eigen Route Uit! (21 september 2019)

Lokatie: Stadsschouwburg Nijmegen te Nijmegen
Titel: Nijmeegse Kunstnacht - Stippel Een Eigen Route Uit!
Link: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 21 september om 19:30u
Overige Informatie:
Nijmeegse Kunstnacht - Stippel Een Eigen Route Uit!Stadsschouwburg 20:00 – 01:00 uur ArtEZ Muziektheater - WALRUS
I am the walrus. Wie is de walrus? In 1966, tijdens de hoogtijdagen van the Beatles, zou Paul McCartney om het leven zijn gekomen in een auto-ongeluk. He blew his mind out in a car. Volgens deze complottheorie werd Paul achter de schermen vervangen door een lookalike en in de muziek die volgde lieten the Beatles mysterieuze hints achter. Welke verborgen boodschappen hoor je als je de muziek van the Beatles achterstevoren speelt, wat was de rol van John Lennon in dit drama en wie is Billy Shears?
 
Muziektheatercollectief KASSETT maakt met muziektheaterstudenten van ArtEZ uit Arnhem een muzikale voorstelling rondom het Paul Is Dead-mysterie. WALRUS is een filosofische voorstelling geheel in stijl van the Beatles: muzikaal, psychedelisch, raadselachtig en legendarisch.
 
Concertgebouw De Vereeniging: 20:00 – 01:00 uur De Nieuwe Oost
In gloednieuwe artiestenfoyer van De Vereeniging toont urban dansmaker Ruben Chi een voorproefje van zijn komende voorstelling Moving Sounds. Samen met dansers Argil “Synthazoid” Randon en Oscar “Ozzi” Starin maakt hij een reis door verschillende muziekgenres, herinneringen en gevoelens. De dansers zijn bovendien ook de muzikanten. Laat je bewegen door hun moving sounds!
 
Ruben Chi werd na zijn opleiding Artiest Dans Urban in Arnhem bekend als uitvoerend danser bij het bekende en populaire streetdance spektakel Blaze The Show. Hij won vijf keer Juste Debout Locking, en heeft hij voor talloze artiesten op nationaal en internationaal podium gedanst, waaronder Armin van Buren, Sheila E, The Ladies of Soul. Ruben is sinds kort verbonden als dansmaker aan De Nieuwe Oost.
 
Kunstdiner, opening en nachtfeest
De Kunstnacht wordt om 19:30 geopend in Doornroosje met een bijzondere act, die later bekend wordt gemaakt. Voorafgaand aan de opening vindt een speciaal Kunstdiner plaats in het café van Doornroosje. Tussen 20:00 en 01:00 is er een doorlopend programma op de deelnemende locaties. Bezoekers kunnen zelf een route samenstellen en krijgen met een passe-partout toegang tot alle locaties. Vanaf 00:00 wordt de Kunstnacht feestelijk afgesloten met het Nachtfeest in Brebl. Het volledige programma vindt je hier.