27 juni 2019
Nijmeegs Blazersensemble - Martin Oei (16 juni 2018)

Nijmeegs Blazersensemble - Martin Oei (16 juni 2018)

Lokatie: Stadsschouwburg Nijmegen te Nijmegen
Titel: Nijmeegs Blazersensemble - Martin Oei
Link: www.stadsschouwburgendevereeniging.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 16 juni om 20:00u
Overige Informatie:
Nijmeegs Blazersensemble - Martin OeiOp 16 juni zal de jonge pianist Martin Oei (1996) de Aubade van Francis Poulenc uitvoeren in de Kleine Zaal van De Vereeniging, samen met het Nijmeegs Blazersensemble onder leiding van Mark Snitselaar. De Aubade is balletmuziek voor piano en achttien instrumenten, waaronder blazers, strijkers en pauken. Martin Oei ontving verschillende prijzen, heeft inmiddels vier cd’s opgenomen en werkt vaak samen met Daniël Wayenberg. (www.martinoei.nl) Naast de Aubade klinken andere, speelse Franse stukken van Caplet en Milhaud. Het Nijmeegs Blazerensemble opent het concert met Dixtuor van George Enescu, een Roemeense componist die lang in Frankrijk verbleef.
 
Martin Oei is het tweede jonge talent dat het Nijmeegs Blazersensemble begeleidt. Eerder soleerde de Nijmeegse violiste Cecilia van Berkum (1997) voor een uitverkochte zaal met het vioolconcert van Kurt Weill.
 
Het Nijmeegs Blazersensemble (opgericht in 1970) heeft vrijwel alle bekende werken voor blazers uitgevoerd, zoals de Gran Partita van Mozart en de Blazerssymphonie van Strawinsky. Ook voert het sprookjes uit voor kinderconcerten, zoals Peter en de wolf en Repelsteeltje. De vaste kern bestaat uit tien musici, maar voor werken met een grotere bezetting worden extra muzikanten uit de regio gevraagd. Zo zijn deze keer gastspelers toegevoegd voor de uitvoering van de Aubade van Francis Poulenc.