24 mei 2019
Msf Concert - Met Francis Van Broekhuizen En Tommie Christiaan (12 oktober 2018)

Msf Concert - Met Francis Van Broekhuizen En Tommie Christiaan (12 oktober 2018)

Lokatie: Schouwburg De Kampanje te Den Helder
Titel: Msf Concert - Met Francis Van Broekhuizen En Tommie Christiaan
Link: www.kampanje.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 12 oktober om 20:15u
Overige Informatie:
Msf Concert - Met Francis Van Broekhuizen En Tommie ChristiaanEen bijzonder muzikaal spektakel! 
Vier het 100-jarige bestaan van MSF mee met de Marinierskapel der Koninklijke Marine en gasten zanger Tommie Christiaan en sopraan Francis van Broekhuizen.
Tommie Christiaan is bij een groot publiek bekend geworden door zijn hoofdrol in de musical Zorro en het voorafgaande tv-programma 'Op Zoek Naar Zorro'. Verder was hij te zien in onder meer Grease en Hair en vorig seizoen als Emilio Estefan in 'On Your Feet!'. Daarnaast speelde Tommie dit jaar de rol van Jezus in het livespektakel The Passion. In 2017 zong hij de sterren van de hemel in Beste Zangers. Op 16 maart jl. is zijn debuut-EP 'Zoveel Liefde' uitgekomen, gevolgd door een solo-theatertour die op 11 oktober van start gaat.
Francis is een van de meest veelzijdige sopranen van Nederland die haar overtuigend zangtalent combineert met een unieke en ontwapenende podiumpersoonlijkheid!
Sinds 2005 is Francis freelance operazangeres. Ze studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy. In 2004 was Francis finaliste en prijswinnares tijdens het Cristina Deutekom Concours te Enschedé.
Zij is een Dramatische sopraan. Naast haar werk in opera geeft Francis lied-recitals en is ze regelmatig als gast te horen in diverse radio en tv- programma's.
Historie MSF
Op 12 oktober 1918 is het Marine Sanatorium Fonds (MSF) opgericht ter bestrijding van de tuberculose onder het marinepersoneel en hun gezinnen. De oprichting van het fonds vindt plaats in het Algemeen Militair Tehuis aan de Spoorstraat in Den Helder en was in feite een geesteskind van de bonden van onderofficieren bij de Koninklijke Marine.
Tegenwoordig is de stichting MSF een sociaal fonds, specifiek voor leden van de VBM en de BBTV. Dit sociaal fonds kan financiële steun verlenen in de kosten verbonden aan ziekte en/of gebreken die niet of slechts gedeeltelijk door derden (bijvoorbeeld ziektekostenmaatschappijen) worden vergoed.