20 oktober 2019
Mr. Gerard Spong - In Vertrouwen (18 oktober 2019)

Mr. Gerard Spong - In Vertrouwen (18 oktober 2019)

Lokatie: Kennemer Theater en Congrescentrum te Beverwijk
Titel: Mr. Gerard Spong - In Vertrouwen
Link: www.kennemertheater.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 18 oktober om 20:15u
Overige Informatie:
Mr. Gerard Spong - In Vertrouwen‘In Vertrouwen’ is een bijzondere college-voorstelling, waarin Mr. Gerard Spong vertelt over zijn leven en carrière als een van Nederlands meest vooraanstaande strafrechtadvocaten. Hij zit veertig jaar in het vak en werd tot nu toe zeven keer uitgeroepen tot Nederlands beste advocaat. Op intrigerende wijze geeft Spong een inkijk in het functioneren van een pleitbezorger in strafzaken; zijn taakopvatting, dilemma’s waar hij mee te maken krijgt en natuurlijk de bewijsperikelen. Spong bespreekt deze facetten mede aan de hand van een aantal geruchtmakende moord-, zeden- en fraudezaken.
Mr. Gerard Spong treedt regelmatig op in de media. Zo was hij een van de geïnterviewde topadvocaten in de tv-serie ‘Kijken in de ziel’ en geeft hij geregeld zijn visie in tv-programma’s als ‘Pauw’ en ‘De Wereld Draait Door’. Daarnaast bracht hij meerdere (misdaad)romans uit.
Recensies
Trouw ***:
“Als getalenteerd pleiter met onderkoelde humor krijgt Spong zijn publiek moeiteloos mee. Spong geeft een mooi overzicht van zijn werk en kweekt en passant meer begrip voor de strafrechtadvocaat, die nogal lijdt onder het imago van duurbetaald boevenvriendje. (…) Een smakelijk college met humor en persoonlijke noten.”
Theaterparadijs:
“Menig taalliefhebber zal smullen van de precisie waarmee zinnen worden geformuleerd.”