8 december 2019
Moving In Concert - Mette Ingvartsen (29 november 2019)

Moving In Concert - Mette Ingvartsen (29 november 2019)

Lokatie: Schouwburg Kortrijk te Kortrijk
Titel: Moving In Concert - Mette Ingvartsen
Link: https:www.schouwburgkortrijk.be
Categorie: theater
Prijs:
Datum: vrijdag 29 november om 21:00u
Overige Informatie:
Na ‘21 Pornographies’ & de fantastische ‘To Come (Extended)’, de twee laatste delen van de trilogie over seksualiteit, te zien tijdens de Nexteditie van 2017, staat de Deense Mette Ingvartsen opnieuw op het programma van Next.
 
‘Moving in Concert’ verbeeldt een universum waar mensen, technologie en natuurlijke materialen naast elkaar gezet worden in een abstracte reeks bewegingen. Geïnspireerd door hoe lichamen zintuiglijk zijn, beïnvloed door het leven in een gedigitaliseerde wereld, gaat Mette Ingvartsen met negen dansers op zoek naar hoe mensen, technologische objecten en organische materie interageren met elkaar. Welke impact heeft technologie op ons lichaam? Hoe kan het dat technologie actief blijft in ons lichaam, zelfs wanneer alles is uitgeschakeld? Hoe beïnvloedt het onze hersenen?

De voorstelling gaat op zoek naar het poëtische van plasticiteit, abtractie en verbeelding. Hoe kunnen de lichamen, beïnvloed door de technologie, bewegen tot een collectieve beweging op een plastische manier? Lichtreflectie zorgt hierbij voor een vloeibare beleving van ruimte vormen worden gecreëerd door licht en schaduw elastisch te moduleren. Verwacht u aan hallucinerende visuele impressies, een betoverend landschap, met abstracte bewegingen, schulpturen van licht en schaduw en intense kleursensaties.