18 januari 2020
Michael Bully Herbig (20 augustus 2019)

Michael Bully Herbig (20 augustus 2019)

Lokatie: Chassé Theater te Breda
Titel: Michael Bully Herbig
Link: www.chasse.nl
Categorie: film
Prijs: € 7,70
Datum: dinsdag 20 augustus om 16:15u
Overige Informatie:
Michael Bully HerbigHet waargebeurde verhaal van twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten.
Het is 1979 en in de Duitse Democratische Republiek verlangen twee families naar vrijheid en een betere toekomst. Ze bedenken een gewaagd plan om met een zelfgemaakte luchtballon naar het Westen te vluchten. In het geheim bouwen Günter Wetzel en zijn goede vriend Peter een luchtballon, waarmee ze hun acht familieleden over de grens willen vliegen. Wanneer een eerste poging mislukt, komt niet alleen hun ontsnappingsplan in gevaar, maar staan ook hun levens op het spel. Met de Stasi op de hielen, doen ze een tweede poging om de gevaarlijke oversteek te maken.
Günter Wetzel, op wie het hoofdpersonage in Ballon is gebaseerd, zegt over de ontsnapping: “ Ook al ben ik blij dat we die beslissing hebben genomen; als ik destijds had geweten wat ik nu weet, dan had ik het nooit gedaan omdat het zo gevaarlijk was. ” Van 1961 tot 1989 werden er 75.000 Oost-Duitsers gearresteerd, omdat ze naar het Westen wilden ontvluchten. Maar liefst 800 verloren hun leven aan de grens.
regie: Michael Bully Herbig / drama, thriller / met: Thomas Kretschmann, Friedrich Mücke, Karoline Schuch, David Kross / Duitsland 2018, 120 min. / Duits, Engels gesproken / Nederlands ondertiteld