20 oktober 2019
Melk & Dadels - Rose Stories En Stichting Daria Bukvic (12 oktober 2019)

Melk & Dadels - Rose Stories En Stichting Daria Bukvic (12 oktober 2019)

Lokatie: Theater aan het Spui te Den Haag
Titel: Melk & Dadels - Rose Stories En Stichting Daria Bukvic
Link: https:www.hnt.nl
Categorie: theater
Prijs:
Datum: zaterdag 12 oktober om 20:15u
Overige Informatie:
Melk & Dadels - Rose Stories En Stichting Daria BukvicNa het succesvolle Nobody Home en Othello maakte regisseur Daria Bukvić samen met ex-parlementariër en schrijver Tofik Dibi Melk & Dadels. 'It's a man's world' is wat veel mensen denken over de Marokkaanse gemeenschap. Deze voorstelling met rauwe, persoonlijke en speelse getuigenissen van vier jonge Marokkaans-Nederlandse actrices zal daar voorgoed verandering in brengen. Hun verhalen zijn hard en duidelijk over de pijn, en zacht en kwetsbaar over de vreugde in de Marokkaanse én Nederlandse cultuur.
Afterparty op 19 oktober 2019
Na de voorstelling op zaterdag 19 oktober is de kick off van het Gnawa Festival 2019. De band Samira's Blues zal optreden. De toegang is gratis. Leuk als je zegt dat je komt via het Facebookevent.
 
Tofik Dibi over Melk & Dadels
“Telkens als ik een open gesprek voer met een Marokkaans-Nederlandse vrouw die mijn pad kruist, raak ik overweldigd. Hun verhalen zijn altijd zo intens; of ze nou afkomstig zijn van mijn moeder, mijn tantes, nichten, vriendinnen of toevallige voorbijgangers. Iedere keer denk ik: wat zou het toch veel kunnen betekenen als deze verhalen ongecensureerd hun weg naar het publiek zouden vinden.”, Tofik Dibi
Met haar authentieke combinatie van humor en ernst, creëert Bukvić samen met Dibi een zelfbewuste inkijk in de Marokkaans-Nederlandse cultuur die niet eerder is vertoond.
Melk & Dadels is geïnspireerd door het succesvolle verhalen- en receptenboek Melk & Dadels.